Фото без опису

         7 грудня 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Цього ж дня стартувала міжнародна акція «16 днів проти насильства», яка щорічно проводиться з 25 листопада до 10 грудня включно.

          Упродовж шістнадцятиденного періоду акції відзначалися 8 важливих дат. З – поміж них: Всесвітній день боротьби зі СНІДом, Міжнародний день боротьби з рабством, Міжнародний день волонтера, Міжнародний день людей з інвалідністю, Міжнародний день прав людини. Вони створили символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини. Це означає: будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

   В закладах освіти  Брусилівської громади в період з 25 по 9 грудня було проведено низку заходів в рамках акції з метою привернення уваги учасників навчально-виховного процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення.

  Практичні психологи   та вчителі класоводи разом з учнями проводили акції, тренінги, анкетування з метою виховання в учнів толерантного ставлення до людей, вміння співчувати, бажання прийти на допомогу.

  Проведені  анкетування на теми «Що ми розуміємо під насильством», «Моє життя в сім’ї та школі», метою яких було розуміння учнів актуальності проблеми насильства в шкільному  середовищі, вміння розрізняти види насильства та в результаті розроблення відповідних стратегій поведінки в ситуаціях ризику.

   Проводилися заняття з елементами тренінгу «Як не стати жертвою насильства» з метою профілактики поведінки, що провокує насильство.

   В дискусіях обговорювалися питання «чи можуть мобільні телефони бути джерелом насилля», так як одним із форм насильства  в сучасному світі є негативні  інформаційні інтернетресурси.

  Розробили стратегію поведінки в даних ситуаціях. Були здійснені відеоперегляди  роликів на теми  «Торгівля людьми», «Українці проти насильства» та ін.

Учні початкової школи  висвітлювали своє бачення та розуміння насильства у малюнках.

Організовані виставки малюнків «Діти проти насильства», «Світ без насильства».

         Особливе значення має те, що діти з особливими освітніми потребами активно включилися і на рівні зі своїми однолітками долучилися до акції, показавши своє бачення проблем насильства, яке є дуже точним.

  За активну участь у академічному та суспільному житті своєї школи,  за участь у виставці малюнків КУ «Брусилівський ІРЦ»   підготував нашим особливим діткам стимулюючі подарунки.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису