З метою недопущення продажу алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів неповнолітнім в смт.Брусилів проведено інформаційно-просвітницьку роботу серед торговельних закладів населеного пункту щодо відповідальності за продаж алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім.

     Відповідно до ч. 1 ст. 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» визначено, що забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

    Відповідно до ч. 4 ст. 15-3 вказаного Закону продавець пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів зобов'язаний отримати у покупця, який купує пиво (крім безалкогольного), алкогольні напої, слабоалкогольні напої, вина столові або тютюнові вироби, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку.

    Абзацом 9 ч. 2 ст. 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» передбачена відповідальність за порушення вимог ст. 15 - 3 цього Закону, а саме фінансові санкції у вигляді штрафу в сумі 6 800,00 грн.

   Хочеться звернути увагу, що продаж спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім це проблема сучасної молоді (керівників та продавців відповідних торговельних закладів) в ігноруванні загальноприйнятих норм моралі та цінностей суспільства, що в свою чергу сприяє поширенню таких згубних звичок, як алкоголізм і куріння.

Фото без опису

 

 

                                                           Л.І.Мельник, начальник служби у справах сім'ї 

                                                                                                               та молоді  селищної ради