Профорієнтаційна кампанія по загальноосвітніх навчальних закладах триває. Нещодавно фахівцями Брусилівської районної філії Житомирського ОЦЗ  проведені профорієнтаційні уроки у Водотиївському  НВК "ЗОШ І-ІІ ст.- ліцей" та  Осівецькому НВК "ЗНЗ-ДНЗ". Шкільна молодь знайомилася з різноманітним світом професій, сучасними тенденціями та перспективами розвитку професій.  При цьому були використані дані американського ділового журналу «Forbes», який є одним з найавторитетніших та найвідоміших економічних друкованих видань у світі.

   «Forbes» вивчив «Атлас нових професій» і відібрав 25 найцікавіших професій майбутнього, базову освіту за якими можна отримати вже зараз.

  Учнів вразили професії майбутнього, деякі з них вони називали фантастичними. Але «розумні» дороги та будинки, електромобілі, сіті-фермери, ІТ- технології в медицині  тощо вже наповнюють нашу дійсність.

  Чи варто мріяти і зазирати в майбутнє? Варто, адже біля витоків кожної великої справи стоїть мрія і лише той, хто мріє може змінити світ.

  Але щоб мрія не залишилась мрією треба діяти: пізнавати себе, змінюватися та вдосконалюватися, формувати нові ефективні стратегії поведінки - такий підсумок зустрічей учнів та фахівців служби зайнятості.

Фото без опису

Фото без опису

 

Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації