Фото без опису      Ми вже інформували жителів Брусилівської селищної ради про те, що кожна громада в умовах децентралізації організовує надання соціальних послуг, виходячи із фактичних запитів: що потрібно населенню. Окремі соціальні групи,  як ось, учасники антитерористичної операції та члени їх сімей, кількість яких зросла в порівнянні з 2014 роком, особи та сім’ї з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах, особи з інвалідністю, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, внутрішньо переміщені особи та ін. потребують особливої уваги та соціальної підтримки, екстренного втручання та своєчасної допомоги.

     Брусилівська селищна рада шляхом виявлення потреб осіб та сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, та з метою надання якісних соціальних послуг, соціальної підтримки усіх, хто цього потребує, ще минулого року провела реорганізацію двох соціальних  установ, об’єднавши їх в одну- Комунальну установу «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради. Та сьогодення вимагає подальших кардинальних змін, пошуку нових інноваційних підходів до  надання соціальних послуг, моделі ефективного соціального захисту населення.

     Для того, щоб модель соціальної підтримки населення була ефективною, щоб у кожному старостаті був соціальний робітник, фахівець із соціальної роботи та працівник з надання соціально-медичних послуг, щоб кожен, хто потребує соціальних послуг, відповідально ставився до свого життя, життя своїх дітей, щоб соціальні послуги були максимально наближені до всіх соціальних груп, потрібні кваліфіковані фахівці. Керівництво селищної ради прийняло рішення  за кошти ради навчати працівників центру соціальних послуг та КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Брусилівської селищної ради. Впродовж березня проводилась підготовча робота, прийом документів до Житомирського економіко-гуманітарного інституту ВНЗ Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна». А для зручності та побажань керівництва селищної ради і майбутніх фахівців, заняття будуть проводитися на базі одного із відділень цього навчального закладу, а саме: Брусилівського інформаційно-консультативного центру.

   3 квітня у приміщенні Брусилівської гімназії, де знаходиться цей навчальний центр, голова Брусилівської селищної ради Габенець В.В. та студенти вузу у присутності керівника центру Кузьменка В.Й. та керівника навчально-методичної служби Житомирського економіко-гуманітарного інституту ВНЗ Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» Савицької   Г.Ю. підписали договір про навчання, що розпочнеться 21 квітня. 

 

 

 

 

 

 

Мазуренко В.В., директор центру соціальних послуг