Фото без опису У Житомирі в рамках проекту  «U-LEAD з  Європою» відкрився «Центр розвитку місцевого самоврядування». Відбулася ця подія 20 травня 2017 року. Фахівці, що працюватимуть у цій установі, яка розміщена за адресою: вул. Михайлівська, 8/1, надаватимуть практичну допомогу  органам  влади та місцевого самоврядування Житомирської області для реалізації регіональної політики та реформи з децентралізації, здійснення адміністративних послуг на користь громадян. Сьогодні в Україні вже працюють10 подібних центрів, а до кінця червня планується задіяти  23.

     На відкриття центру прибули такі поважні гості: віце-прем’єр-міністр  - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  Г.Зубко, голова групи Європейської комісії з підтримки України Пітер Вагнер, керівник програм співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні Беренд де Гроот, посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, Надзвичайний і Повноважний посол Словенії Наташа Прах, голова житомирської обласної  держадміністрації І. Гундич, голова обласної ради В. Ширма, міський голова С.Сухомлин, народні депутати та ін. Нашу громаду на цьому заході представляв заступник голови ОТГ з гуманітарних питань В.В.Шкуратівський.

         Виступаючи перед присутніми, Г.Зубко зазначив: «Житомирська область сьогодні в трійці лідерів за кількістю громад, і я хочу, щоб регіон став лідером за якістю життя в цих громадах, а саме: у сфері освіти, охорони здоров’я, безпеки, планування територій, адміністративних послуг».

*** 23 травня відбулась розширена нарада з представниками районів, міст та ОТГ, в якій узяв участь голова селищної ради  В.В.Габенець. Нарада відбувалася під керівництвом  голови облдержадміністрації І.Гундича . На ній розглядались питання легалізації робочих місць, а також укладання контрактів зі ЗСУ. Таких контрактів за 5 місяців вже укладено  жителями нашої області 444,  лідерами є міста Житомир та Бердичів. Порушувались    і питання призову на військову службу. Повернувшись із наради, Володимир Васильович зазначив, що наш район не отримав зауважень із цих питань, оскільки виконав усі зобов’язання.

***24 травня відбулася регіональна конференція, яку організував новий центр розвитку місцевого самоврядування за підтримки Житомирської облдержадміністрації та облради -  «Децентралізація. Історія успіху  ОТГ Житомирщини. Нові завдання». У виступі  голова облдержадміністрації І. Гундич підкреслив:  «Завжди потрібно рухатися тільки вперед, ті, хто ще не створив громаду, мають зробити все для того, щоб об’єднатися, а ті, хто створив,- удосконалюватися та планувати стратегію розвитку». На конференції голови районних адміністрацій, райрад та ОТГ (в їх числі був і наш голова В.В.Габенець) обговорили питання децентралізації, зокрема реформування медичної галузі, створення та функціонування медичних округів.

***25 травня відбулася сесія облради, на яку був запрошений і наш селищний голова В.В.Габенець. Із  сесії він повернувся із гарною новиною: завдяки клопотанню народного депутата Миколи Рудченка, було виділено 200 тисяч гривень для Брусилівської ЗОШ №1, які планується  використати на облаштування внутрішніх туалетів. Дякуємо Миколі Миколайовичу за турботу та  постійну увагу до проблем нашої громади. Володимир Васильович запевнив,  що витрати на  проектно-кошторисну документацію бере на себе селищна рада.

*** 26 травня  В.В.Габенець побував на святах Останнього дзвоника у Брусилівській гімназії та ЗОШ №1. Окрім того , у Брусилівській школі був одночасно й випускний бал. У переповненому Будинку культури ледь умістилась велика шкільна родина ЗОШ №1: учні, вчителі, батьки  та родичі школярів і випускників, представники влади, гості… І хоч на вулиці був дощ, у залі було сонячно та панував гарний настрій, адже дуже велика кількість вихованців школи   отримала із рук голови райради Н.Рафальської та селищного голови ОТГ В.В.Габенця дипломи , грамоти та подяки за успіхи у навчанні та спорті, а також за перемоги у різноманітних конкурсах і олімпіадах. А випускники подякували Володимиру Васильовичу за спонсорську допомогу в оформленні сцени. Голова ОТГ поінформував, що державою вже виділено 641 тисячу грн. на оформлення кабінетів у школах громади.

                                                                                           

                                                                                                                      Тамара  Коваль, радник голови ОТГ.