Брусилівська селищна рада перша в Житомирській області започатковує інноваційну соціальну послугу «Патронат над дитиною». Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Ця послуга передбачена постановою Кабінету Міністрів України  16 березня 2017 року «Деякі питання здійснення патронату над дитиною», де  затверджено Порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя.

         7 вересня в приміщенні залу засідань селищної ради відбулась співбесіда з кандидатом у патронатні вихователі Ганною Вишневською та її помічником Миколою Вишневським  за участю заступника директора-начальника відділу організаційно-правової роботи Житомирського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лариси Теребей, заступника голови Брусилівської селищної ради Віктора Шкуратівського, керівника апарату Брусилівської райдержадміністрації Люби Павлюк, керівників та спеціалістів управління праці та соціального захисту населення, відділу освіти селищної ради, КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради,  служби у справах сім’ї, дітей та молоді Брусилівської селищної ради, служби у справах дітей райдержадміністрації, КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Брусилівської селищної ради. Висновки групи тренерів та психолога про кандидата у патронатні вихователі представила психолог, національний тренер МБО «Партнерство «Кожній дитині» Ірина Лютнікова. Про сім’ю кандидатів у патронатні  вихователі інформувала фахівець із соціальної роботи відділу центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг»  Брусилівської селищної ради Валентина Да-Сільва. Кандидат у патронатні вихователі Ганна Вишневська та її помічник висловили свою точку зору, своє бачення щодо створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя.

         В ході співбесіди вироблено рішення щодо готовності даної сім’ї до виконання функцій патронатного вихователя та його помічника, визначено подальші дії, затверджено склад мультидисциплінарної команди для надання всебічної допомоги  патронатним вихователям та терміни проведення її навчання.

 

                                                                              

 Валентина Да-Сільва, фахівець із соціальної роботи відділу центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг»  Брусилівської селищної ради.