Фото без опису    Упродовж 2017 року Коростишівською місцевою прокуратурою при опрацюванні відомостей Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, виявлено факти умисного порушення вимог антикорупційного законодавства, особами, які працюють в організаціях та установах Брусилівського району.

Установлено, що суб’єкти відповідальності за корупційні правопорушення, всупереч вимог ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», не подали декларації про доходи особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

За фактами порушення антикорупційного закону зареєстровано кримінальні провадження за ст. 366-1 КК України (умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції»).

За наслідками досудового розслідування указаних кримінальних проваджень, одне кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до суду.

 Крім того, Коростишівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді 5 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю) та 1 протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) за наслідками розгляду указаних протоколів 5 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Зокрема, встановлено, що ряд депутатів Брусилівської селищної ради та Брусилівської районної ради всупереч вимог Закону України «Про запобігання корупції» несвоєчасно без поважних причин подали декларації про доходи за 2016 рік.   

У зв’язку із викладеним, Коростишівська місцева прокуратура закликає суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення до належного виконання антикорупційного законодавства України. 

Довідково: санкція статті 366-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Санкція ч. 1 ст. 172-6 КУпАП тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян