26 вересня відбувся тренінг для старост сіл  Брусилівської об’єднаної територіальної громади з питань організації заходів з попередження торгівлі людьми.

         Тренінг проводила громадська організація «Жіночий інформаційно-консультаційний центр» (ГО ЖІКЦ) за сприяння Житомирського обласного центру зайнятості.  Такого роду тренінги відбуваються в Житомирській області в рамках проекту ОБСЄ в Україні спільного з Міністерством соціальної політики України, який реалізується в Житомирській області з 2015 до 2020 року в рамках якого ГО ЖІКЦ.  Тренінги є  превентивними заходами, які мають попереджувати  негативні процеси, які відбуваються з мешканцями Житомирщини: потрапляння жінок та чоловіків в  тенета економічного та сексуального рабства  за кордоном і на території України та допомагають органам влади формувати Національний механізм взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми.

         В  тренінгу взяли участь виконуючі обов’язки старост сіл Брусилівської об’єднаної територіальної громади,  директор Брусилівського районного центру зайнятості  О. Дрозд  та. фахівець з профорієнтації ,  психолог  відділу центру  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради О. Дербак.

         Програма тренінгу складалася із заповнення анкет щодо самого розуміння поняття «торгівля людьми», очікувань від тренінгу, роботи в групах щодо визначення груп ризику, причин та шляхів виїзду, міні-лекцій щодо законодавства, масштабів та видів торгівлі людьми, ідентифікації постраждалих від торгівлі людьми, визначення прямих та непрямих ознак, потреб та проблем постраждалих від торгівлі людьми тощо.

 

Л. Левківська, фахівець з профорієнтації