Щороку у січневі дні Україна вшановує пам’ять поета і патріота Василя Стуса. Епоха часто не цінує геніїв за життя і згадує про них надто пізно. Якась жорстока закономірність: час палить, нищить генія невблаганними вироками, а коли збагне, що дух його безсмертний, схиляється в пошані і каятті.

  26 січня у приміщенні Брусилівської селищної бібліотеки ім.Г.М.Ткаченка до 80 річчя з дня народження Василя Стуса відбувся літературний вечір-реквієм «Життя, покладене на вівтар України» для старшокласників ЗОШ №1, які завітали до бібліотеки зі своїм керівником Л.А.Закусило. 
  Ведучі – працівники бібліотеки І.Толкач та І.Калейчик – розповіли про трагедію знищеного таланту, страдницьку долю видатного поета Василя Стуса. Окрасою заходу стали вірші поета, які прочитали учні. Працівники бібліотеки щиро вдячні освітянам Брусилова за співпрацю у проведенні бібліотечних заходів, розрахованих на молоде покоління. 
Видання з книжкової виставки «Поет страдницької долі» та слайди медійної презентації «Шістдесятники: портрети на тлі покоління» дозволили присутнім поринути в епоху, яка безжально вирішувала долі тих, хто був незгодним з пануючим режимом. Рядки з вірша одного з них, Ігоря Калинця, «Так, я з того покоління...» ніби підсумували і зважили внесок покоління шістдесятників у загальну справу розбудови та розвитку культури і демократії в Україні:

  Коли я пригадую Василя Стуса поета і вченого який щойно переклав для нації «Дуїнезькі елегії» Рільке, а нація з вдячності послала його за грати  дошліфовувати переклади я гордий за своє покоління бо Христові сліди бачу і в рідній пилюці. Кращі представники цього покоління житимуть в нашій пам’яті своїми безсмертними творами, своєю безприкладною стійкістю, своєю беззавітною вірою в нові часи України, які вони наближали своїм життям-подвигом. 
Такими синами славен наш народ – і нині й на віки вічні!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Брусилівська центральна бібліотека ім.Г.М.Ткаченка