Враховуючи те, що одним із пріоритетних напрямів діяльності дошкільних навчальних закладів у 2016/2017 навчальному році є формування у вихованців навичок спілкування і ефективної взаємодії з іншими дітьми, дорослими людьми та з метою використання у навчально-виховному процесі творчої гри  07.04.2017 року на базі дошкільного навчального закладу "Калинка" Ставищенської сільської  ради відбувся семінар-практикум для вихователів ДНЗ та НВК з теми: «Розвиток творчих здібностей дошкільнят засобами театрального мистецтва». Метою семінару було розкриття можливості використання театрального мистецтва  у розвитку творчих здібності особистості, формування властивостей і збагачення її внутрішнього змісту.

      У практичній частині семінару-практикуму вихователь Ставищенського ДНЗ «Калинка», Навроцька Галина Юріївна, організувала та провела розвагу «День Чистоти». В ході розваги педагог закріплювала знання дітей  про гігієнічні навички, охайність та чистоту; сприяла розвитку  творчих здібностей, креативності; виховувала любов і повагу один до одного.

      Під час теоретичної частини методист Брусилівського методичного кабінету  Бпрусилівської селищної ради Макаревич Наталія Миколаївна  наголосила на тому, що одним із найважливіших завдань дошкільного закладу в умовах національного відродження України постає проблема виховання всебічнорозвиненої особистості. У цьому контексті важливого значення набуває проблема створення розвивального середовища для дітей.

      В ході обговорення теми семінару приймали участь вихователі дошкільних навчальних закладів (Кравчук Г.М., вихователь Хомутецького ДНЗ; Гончар Л.В., вихователь Брусилівського ДНЗ та Рудницька І.С., вихователь Пилипонського ДНЗ), які звернули увагу присутніх на провідну роль творчих ігор в особистісному розвитку дітей та підтримки дорослими дитячої ініціативи. Сучасні дорослі не вміють грати, фантазувати, як дитина, вони хочуть виглядати серйозними, замість того, щоб веселитися або пустувати, бояться порушити соціальні правила поведінки. Однак, прекрасні терапевтичні засоби, які можуть дати можливість відпочити, розслабитися, надихнутися – це гра, творчість, вільний політ фантазії.

      Завдяки участі у семінарі-практикумі педагоги удосконалили свій рівень знань з  театралізованої діяльності в особистісному розвитку дошкільників, а також отримали методичні рекомендації щодо розвитку та впливу театралізованої діяльності  у групах дошкільних навчальних закладів.

      Всі присутні отримали багато корисної інформації та задоволення від спілкування з колегами.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    

Н.М.Макаревич, методист Брусилівського методичного кабінету