Фото без опису Близько 80% пожеж виникає в житлових будинках громадян і більшість з них по вині самих жителів, які порушують правила пожежної безпеки. Наслідки пожеж в житловому секторі – загибель людей, а також тварин та птиці, знищення житла та матеріальних цінностей.

  Топлення печі повинно проводитись тільки дорослими. Перед початком опалювального сезону перевірте стан опалювальної системи, при необхідності проведіть її ремонт. На горищах усіх димові труби й стіни, в яких проходять димові канали, повинні бути відштукатурені та побілені, димоходи очищені від сажі. Не розпалюйте печі бензином, дизельним пальним – це дуже небезпечно. Не перегрівайте печі, не ставте впритул до неї меблі, інші горючі предмети.

  Сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали – небезпечно. Перед топочним отвором не повинно бути дров, палива та інших горючих матеріалів.

  Не допускайте паління та використання відкритого вогню в підвалах, хлівах, на горищі та в приміщеннях, де зберігається горючі матеріали.

  Не відігрівайте замерзлі труби опалення, водопостачання та каналізації відкритим вогнем, використовуйте для цього пару, гарячу воду або пісок.

Пам’ятайте, що пожежу легше попередити ніж, погасити!