День 15   лютого далекого 1989 року, коли  нарешті закінчилась для  народів колишнього Радянського Союзу  десятирічна кривавиця трагічної війни в Афганістані, ввійшов в наше життя  як  День вшанування учасників бойових дій на території інших  держав. В день Стрітення в селищному Будинку культури на традиційну зустріч зібралися наші земляки, які несли свою службу в Афганістані, Анголі, Єгипті, Кубі, Мозамбіку, Угорщині, Чехословаччині, які захищали і захищають нас на сході України в цей мирний час, працівники установ і організацій, вчителі і учні шкіл Брусилівщини. 

 

    Як і щороку, були покладені квіти до пам’ятного знака «Воїнам-афганцям», хвилиною мовчання присутні в залі вшанували пам'ять всіх, хто з гідністю виконував свій інтернаціональний та солдатський обов’язок і  був справжнім патріотом своєї батьківщини.  Із словами щирої поваги всім, кому довелося пройти буремними дорогами Афганістану, та тим, хто в цей час, замерзаючи в сирих окопах, захищав та захищає цілісність та незалежність держави, виступили голова Брусилівської селищної ради Габенець В.В., голова районної ради Рафальська Н.А. та перший заступник голови райдержадміністрації Ненюк О.О.. Від імені воїнів-інтернаціоналістів та учасників АТО, які були присутні на зустрічі, виступили голова Брусилівської  районної спілки  ветеранів  Афганістану і воїнів-інтернаціоналістів Кучеренко В.В. та голова громадської організації «Атошник Брусилівського району» Ненюк А.А.. Воїни-інтернаціоналісти та учасники АТО Брусилівщини  живуть поруч з  нами, сповнені сил та енергії, але в їхніх серцях і душах не згасають спогади про пережиті страшні дні і місяці, коли поруч з ними гриміли  вибухи і свистіли біля скронь кулі.

    За дорученням народного депутата України Павла Дзюблика Осадчук Наталія вручила Почесну грамоту від Міжфракційного депутатського обєднання "За Житомирщину" Кучеренку Віктору Володимировичу. Афганських подій ніколи і нікому не викреслити з календаря. І скільки б ми не повертались до них, встановлюючи нові і нові факти,  змінюючи цифри, все переоцінюючи, істина залишається одна- незмінно житиме пам'ять про Афганістан.  У рамках  заходу  був проведений традиційний фестиваль пісні і поезії «Розстріляна молодість», учасниками якого були школярі Брусилівщини.   Вірші і пісні про тих, хто не  дожив, не долюбив, не доспівав, у виконанні юних читців та співаків доторкнулися до   серця кожного учасника зустрічі. «Нам не треба війни, не треба!..»- звучало з уст дітей як молитва. І дай, Боже, всім нам миру, здоров’я, щастя, душевного спокою,  злагоди,  добробуту у великому домі, який зветься Україна.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису                                                                                                                                        

                                                            Андреєва Г.М., методист СБК