Фото без опису   Після сходу жителів селища Брусилів минуло кілька тижнів. Хто не був присутній на цьому зібранні , -  на нашому сайті про це є інформація, а також і рішення, які були прийняті   щодо ТОВ «Брусилівський маслозавод», визначені конкретні терміни для виправлення ситуації із забрудненням повітря нечистотами, які утворюються при порушенні технології  переробки молочної продукції та мають різкий неприємний запах, що досить тривалий період створює нестерпні умови для проживання більшості жителів.

І ось на засіданні виконкому селищної ради, яке відбулося 5 липня, першим питанням розглядали звіт директора  ТОВ « Брусилівський маслозавод» Вознюка М.Ф. про хід виконання пропозицій територіальної громади щодо зазначеної проблеми. Він поінформував, що  пориви очисних споруд, які мали місце на момент проведення сходу села, вже ліквідовані, приводиться в належний порядок і територія в  тих місцях. Також закуплені матеріали для введення в експлуатацію резервної ємкості для накопичення стічних відходів, (до 36 тисяч витрачено на блоки, на черзі – плити для перекриття). З метою ліквідації неприємного запаху та знезараження відходів  було використано спеціальну бактерію флорелу ( на це витрачено 46 тисяч грн.). Одна обробка стічних вод цією бактерією знижує на 30 % шкідливі запахи, але неможливо відразу прибрати все, що накопичилось роками, - поступово це буде зроблено. Вознюк М.Ф. надав уже затверджений проект реконструкції очисних споруд разом із декларацією на ведення початку робіт. Він розповів присутнім про те, що  завод придбав нове миюче обладнання, яке дозволить скоротити кількість води на 30%, а отже, й зменшити викиди.

        Голова ОТГ В.В.Габенець поцікавився, як вирішили  проблему із  викачкою нечистот з ями поблизу лікарні. Директор пообіцяв, що після осушення це місце буде знезаражене. Селищний голова дав доручення засипати цю ділянку, адже, як виявилось, яма з’явилась не з вини маслозаводу, а  через те, що будівельники, які будували лікарню у 2012 році, не засипали цей котлован; з часом відбувся зсув ґрунту і відкрив трубу маслозаводу, яка, за збігом обставин, теж розміщена в цьому місці. А щодо реалізації інших запланованих заходів із реконструкції очисних споруд, - то голова висловив сподівання, що вони послідовно будуть виконані на користь людей. 

    Що ж, як бачимо,справа таки зрушила з місця. Викликає оптимізм у цій ситуації  той факт, що хоч і з великими потугами, а все ж повернулися у бік людей ті, хто на народній землі веде свій бізнес…А от наскільки відповідально та сумлінно справляться із обіцяним, покаже час. Завершуючи свій виступ, директор пообіцяв: « Ми повинні забезпечити комфортні умови життя для тих людей, які живуть неподалік від підприємства». Громада почула – чекаємо наступних кроків.

        

                                                                                                                                                  Т.Коваль, радник голови ОТГ.