У Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном, відбулась інформаційна сесія для представників ОТГ з роз’яснень алгоритму відбору громад, де Програма наддасть підтримку у створенні ЦНАП. 
«Цього року ми маємо відібрати 150 громад, яким допоможемо створити ЦНАП, навчити команду якісно надавати адміністративні послуги та запустити нову установу. Алгоритм відбору складний, але це є запорукою того, що громади які його пройдуть дійсно матимуть можливість надавати публічні послуги на якісно новому рівні», - розповів Роман Матвійчук, експерт Програми «U-LEAD з Європою».

 

   Такі сесії експертів Програми «U-LEAD з Європою» щодо участі у Фазі впровадження відбуваються у 22 областях України, за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Мета заходу – ознайомити представників ОТГ та інших органів місцевого самоврядування з Програмою «U-LEAD з Європою» в частині створення Центрів надання адміністративних послуг, результатами Початкової фази, пропозиціями Фази впровадження, умовами участі у Програмі.
«У Житомирській області 45 громад. По країні цього року Програма «U-LEAD з Європою» планує створити 150 ЦНАП. Тому наші громади можуть розраховувати на 15, але для цього варто активно та якісно відпрацювати на відборі. Ми будемо допомагати та супроводжувати ОТГ у цьому процесі», - підкреслив Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

 

   В рамках реалізації Фази впровадження буде здійснена підтримка створення/модернізації ЦНАП в ОТГ та в громадах-потенційних центрах ОТГ (згідно з перспективними планами). Загальна кількість Учасників Програми до 2020 року складе до 600 (з урахуванням 26 ЦНАП Початкової фази) і вони будуть відібрані у чотирьох раундах. В рамках першого раунду буде відібрано до 150 Учасників. Детальна інформація, правила та заявка на участь в Програмі буде опублікована на сайті https://tsnap.ulead.org.ua/ до 4 березня. Термін прийму заявок на участь в першому раунді – до 31 березня 2018 року.
«Реформа децентралізації кардинально змінює якість життя в громадах. Сьогодні є державна підтримка процесу формування ефективної мережі сільських амбулаторій, центрів безпеки, освітньо-культурних просторів та Центрів надання адміністративних послуг у громадах. І саме ЦНАП стане яскравим прикладом цих змін, який наблизить публічні послуги до населення», - розповіла Лілія Попова, начальник відділу взаємодії з місцевими органами влади Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

 

   Програма «U-LEAD з Європою» є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Програма фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією.

 

Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
 
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису