З метою підвищення цифрової обізнаності вчителів та використання ІКТ в освітньому процесі Брусилівський методичний кабінет спільно із Інтерактивною навчальною платформою VCHY.COM.UA 22 травня 2017 року на базі Брусилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 організували та провели безкоштовний практико-орієнтований семінар на тему «Впровадження ІКТ в освітній процес на прикладі інтерактивного курсу Вчи.ком.юа з математики для початкової школи». 

Спеціаліст по роботі з освітніми установами Інтерактивної навчальної платформи VCHY.COM.UA Анастасія Лаврова під час роботи семінару ознайомила заступників директорів з навчально-виховної роботи та вчителів початкової школи із можливостями української освітньої платформи, яка розробляє онлайн-курси з математики для учнів початкової школи.

Усі завдання «Вчи.ком.юа» виконані в інтерактивній формі і розроблені професійними психологами та методистами. В основу курсів закладені принципи Державного стандарту початкової загальної освіти та система індивідуальної траєкторії навчання для кожного учня. Адаптуючись до кожного учня, система реагує на його дії і у випадку правильної відповіді хвалить його та пропонує нове завдання, а у випадку помилки задає уточнюючі питання, які допомагають учневі прийти до правильної відповіді. Система «Вчи.ком.юа» підлаштовується як під обдаровану дитину, так і під ту, яка потребує більше часу для освоєння матеріалу, поступово підвищує їх рівень знань та математичних навичок.

«Вчи.ком.юа» надає вчителям безкоштовний доступ без будь-яких обмежень. Інтеграція освітніх курсів «Вчи.ком.юа» у регіональну систему освіти відбувається також безкоштовно. Учні можуть займатися на платформі без обмежень у шкільний час (до 16:00). У вечірній час учні можуть вирішити до 20 безкоштовних завдань. У разі, якщо вони захочуть займатися без обмежень, батьки зможуть придбати для них доступ до розширеного аккаунту.

Учасники семінару отримали матеріали і обговорили можливість використання платформи «Вчи.ком.юа» її для навчання школярів 1-4 класів.  

Отже, справжній педагог повинен працювати на майбутнє.