Щорічно у вересні з метою популяризації здорового способу життя та поширення ідей олімпійського руху в Україні в дошкільних навчальних закладах проводиться Олімпійський тиждень. Цього року він тривав із 4 по 8 вересня. Упродовж цього часу дошкільнята залучалися до проведення різноманітних змагань, конкурсів.

Олімпійський Тиждень – це свято спорту, де кожен знайшов собі заняття до душі та зміг відчути себе справжнім олімпійцем. Малята знають, що для того, щоб зберегти бадьорість духу, потрібно підтримувати бадьорість тіла.

Головним завданням фізичного виховання дітей є: покращення стану здоров'я і фізичного розвитку дошкільнят, розширення функціональних можливостей розвиваючого організму, формування рухових навиків, валеологічного світогляду.

Метою реалізації фізкультурно-оздоровлювальної напрямку у закладі є: охорона і укріплення фізичного і психічного здоров'я дитини через пропаганду здорового способу життя, охорона власного здоров'я і бережливе відношення до здоров'я оточуючих людей.

У підготовці та проведенні тижня здоров'я приймали участь всі дошкільні навчальні заклади Брусилівської селищної ради та батьки вихованців.

Заходи були  спрямовані на популяризацію спорту, здорового способу життя. Під час проведення спортивних змагань, вікторин, розваг, бесід   малята ділилися своїми знаннями про здоровий спосіб життя, змагалися, гралися та навчали молодших дітей різним вправам. Діти емоційно та жваво реагували на кожне з завдань, демонстрували свою спритність, швидкість, згуртованість та високий рівень спортивних вмінь.

Проведення олімпійського тижня подарувало дошкільнятам позитивний емоційний заряд, сприяло розвитку фізичних вмінь та вихованню бажання вести здоровий спосіб життя.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

Н.М.Макаревич, методист Брусилівського методичного кабінету.