В національному музеї народної архітектури та побуту України у Пирогові проходило свято Дня родових помість та екопоселень  України. Організатором свята стала громадська організація «Київське національне об’єднання родових помість». В числі організаторів свята  була сім’я Решти з Яструбеньки, що займаються гончарним ремеслом і популяризують  здоровий спосіб життя та національні промисли України. 

   На це чудове свято   запросили народний аматорський вокальний ансамбль «Чарівниця» з Брусилова. Учасники колективу з ентузіазмом відгукнулися на запрошення. Наша «Чарівниця» виступила з двома програмами. Глядачі мали змогу з задоволенням прослухати патріотичні, ліричні, народні, жартівливі пісні. Дуже приємно було почути слова одного з глядачів про те що наш колектив треба фільмувати і зберігати в національних архівах, щоб в майбутньому люди мали можливість насолоджуватися звучанням такого колективу як наш.  А ще учасники колективу мали можливість познайомитися з експозиціями музею, милуватися природою  та чудовою погодою.

                  Учасники колективу «Чарівниця» висловлюють  велику подяку за фінансову можливість відвідати це прекрасне свято  Брусилівському селищному голові Габенцю Володимиру Васильовичу. Ми щасливі, що є такі люди, які піклуються розвитком нашої української пісенної культури.

 

                                                                                                                           Л.Ф.Лаворчук, методист СБК