У Верховній Раді України 26 січня Павло Дзюблик прозвітував про підсумки трьох років  перебування на посаді народного депутата. Ділився ж парламентар результами своєї діяльності з представниками районних та обласних ЗМІ. Брусилівщину на зібранні представляли: голова районної ради Н.А. Рафальська, начальник відділу культури, туризму та діяльності засобів масової інформації Брусилівської селищної ради Л.М.Філоненко та головний спеціаліст відділу організаційної роботи та контролю апарату райдерадміністрації Н.І.Табачна.

 Так прес-конференція складалася з кількох частин, зокрема: звіт за законотворчу діяльність; результати депутатських запитів; робота з виборцями; залучення коштів для соціально-економічного розвитку свого округу тощо. У розрізі питання законотворчої діяльності Павло Дзюблик проінформував про те, що за його участі було розроблено і зареєстровано 90 законопроектів, переважно – у сфері екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, позаяк нардеп є членом відповідного Комітету у Верховній Раді.

    «У питанні законотворчої діяльності, найбільшими здобутками за 3 роки мого перебування на посаді народного депутат я вважаю створення природоохоронного законодавства, а саме: басейновий розподіл річок; ОВД (оцінка впливу на довкілля) та СEO (стратегічна екологічна оцінка). Окрім того, розроблений законопроект, що стосується жорстокого поводження з тваринами. Ми також внесли зміни щодо санітарних рубок лісів, чим надали більше повноважень місцевим громадам у цьому питанні. Також я був включений до робочої групи по розробці вже закону України щодо мораторію на вивіз за кордон лісу-кругляку. Також розроблений законопроект щодо незаконного видобутку корисних копалин місцевого значення. Це одне із найактуальніших питань Житомирщини, адже видобувається велика кількість копалин без сплати жодних податків», - Павло Дзюблик, народний депутат України.

Фото без опису

Фото без опису

27537047 1992365687755697 684399195 o

    Також Павло Дзюблик брав активну участь у розроблені законопроектів у сфері освіти, правоохоронної діяльності та військової служби. Окрім цього, парламентар був співавтором закону про Державний дорожній фонд та ініціював включення Житомирщини до так званого «дорожнього експерименту», що, у свою чергу, збагатило обласний бюджет на 276 млн грн. Що ж до коштів, які народному депутату вдалося залучити на свій виборчий округ з держбюджету, різноманітних програм та фондів, то за 3 роки перебування на посаді цифра сягнула понад 300 млн грн. Пріоритетними ж напрямками, за словами нардепа, були і залишаються спорт, освіта, медична галузь та екологія.

27535958 1992344047757861 538728010 o

   «Одним із пріоритетних напрямків роботи є молодь та заняття спортом зокрема.  Останніми результатами у цьому напрямку є: незабаром відбудеться відкриття баскетбольного майданчику у Хорошеві; міні-футбольне поле у Малині; у Черняхові зреалізувати проект поля для гри у пляжний волейбол. Окрім цього, у цьому році кожна ДСЮШ нашого округу отримала кошти на придбання необхідного інвентарю для заняття спортом. З огляду на запровадження медичної реформи, яка потребує надання якісних медичних послуг, другим пріоритетним напрямком у нашій роботі було забезпечення лікарень медобладнанням. А ці потребами цьогоріч було передбачено понад 8 млн грн. Завдяки моїм зусиллям, у 2017 році, було реалізовано 4 проекти в екологічному напрямку. У наступному році сподіваємося запустити й освітню програму», - Павло Дзюблик, народний депутат України

    Під час спілкування з журналістами Павло Дзюблик відповів на низку актуальних питань. Зокрема, були підняті теми медичної, освітньої та пенсійної реформ, проблеми з Держгеокадастром та виділення земельних ділянок атовцям, впровадження бюджету участі на місцях тощо. Опісля годинного спілкування, учасникам прес-конференції була проведена екскурсія у Верховній Раді, аби запрошені на власні очі побачили Сесійний будинок єдиного законодавчого органу країни та ознайомилися з безпосереднє місцем роботи народних обранців.