З метою попередження виникнення негативних наслідків на здоров’я людей та довкілля, у зв’язку з техногенною катастрофою, пов’язаною із підривом дамби Каховської гідроелектростанції, що призвело до значної загибелі водних біоресурсів, спеціалістами Житомирського районного управління ГУ ДПСС в Житомирській області посилюються заходи державного нагляду (контролю) за обігом риби та продуктів з неї. Додатково проводиться відповідна роз’яснювальна робота серед населення та операторів ринку харчових продуктів на території Брусилівської ОТГ.

Фото без опису

  Наголошуємо, що є значна ймовірність потрапляння в обіг небезпечної риби, адже недобросовісні виробники можуть здійснювати її переробку (солити чи в’ялити) та реалізувати.

  Просимо споживачів уникати купівлі риби в місцях стихійної торгівлі!
"Мертву рибу або ту, що вмирає, категорично не можна збирати для подальшого зберігання, готувати чи споживати. Жоден спосіб приготування не зробить її безпечною, така риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи інші забруднювачі, в тому числі небезпечні хімічні речовини.

 Одну з найбільших загроз може нести ботулізм – гостре інфекційне захворювання, яке виникає в результаті вживання продуктів, отруєних токсинами, що виробляються бактеріями-збудниками хвороби. Ці токсини є одними із найсильніших серед усіх відомих біологічних отрут. 

 Нагадуємо, що реалізація живої риби та рибних продуктів без відповідних супровідних ветеринарних документів, що підтверджують якість та безпечність продукції, суворо заборонено!

 

 

Житомирське

районне управління

Головного управління

Держпродспоживслужби

в Житомирській області