Історія Брусилівської ЦРЛ

 

    Офіційні відомості про медичну службу починаються з 1840-1844 р.р. коли в містечку Брусилові працював приватний лікар Вимут. Тоді ж в містечку функціонувала одна приватна аптека. Вже тоді відслідковується певна державна система охорони здоров’я, якою опікувавсь Радомищльський повітовий штабс-лікар Разумов, який керував певною профілактичною ланкою; наявний штат із 13 “оспопрививателей”, серед них за № 12 “оспопрививатель Лахманъ Берковъ”, що зробив в містечку Брусилові станом на 31 травня 1840 року щеплення 250 чоловікам, в першу чергу казенним селянам та всім дітям. В 1890 році в Брусилові функціонувала єврейська лікарня. Із створенням земств отримує певний розвиток галузь охорони здоров’я. В Радомисльському повіті утворено 16 дільниць, з них: 13 лікарських волосних дільниць, 2 запасних лікарських дільниці та 2 фельдшерські дільниці. Серед них виділені лікарські дільниці; №1 Брусилівська та №12 Ставищанська. До кінця XIX ст, відкрито земську лікарню, яку обслуговує лікар та два фельдшери. На 1913 рік тут налічувалося 4 фельдшери і 1 акушерка. Із історичних постатей, що вийшли з Брусилівщини потрібно згадати видатного політичного діяча, релігійного філософа Івана Івановича Огієнка, який народився в Брусилові 1882 року в бідній сім’ї церковного кантора Івана Огієнка. І. І. Огієнко вступає в 1896 році до київської військово-фельдшерської школи, яку він успішно закінчив в 1900 році, і по завершенню якої працював помічником лікаря в Києвському шпиталі. На його професійний вибір справив велике враження Брусилівський фельдшер Кохніченко О., але І. І. Огієнко рано зрозумів хибність свого вибору і все подальше життя склалось по іншому. З 1923 року в Брусилові, що став райцентром, працює районна лікарня .1957-1962 років, населені пункти Брусилівського та частина Корнинського районів передані до реорганізованого Коростишівського району і Брусилівська центральна районна лікарня стає райлікарнею № 2 Коростишівського району.На 1972 рік в Брусилові діяли: лікарня на 150 ліжок і поліклініка, де працювало 19 лікарів та 52 чоловіки середнього медперсоналу. В червні 1990 року Брусилівська  райлікарня №2 стає центральною районною лікарнею.

   В 2001 році здана перша черга нової лікарні, куди ввійшли: приміщення відділення швидкої медичної допомоги, централізоване стерилізаційне відділення, приміщення інфекційного відділення, де тимчасово розміщені зараз дитяче та пологове відділення, паталого-анатомічне відділення з лабораторією, також збудований новий сучасний харчоблок, пральня, гараж, нова сучасна котельня, що опалюється альтернативними видами палива.

   В лютому 2012 року здана друга черга нової лікарні, а саме сучасний стаціонарний корпус Брусиловської ЦРЛ.  

  Нині Брусилівська Центральна районна лікарня  - це багатопрофільна лікувально-профілактична установа, яка забезпечує кваліфіковане надання профілактичної, діагностичної та лікувальної допомоги населенню.

    Очолює колектив головний лікар Хабаза Сергій Володимирович.

    Колектив медичних працівників Брусилівської центральної районної лікарні бережно зберігає традиції, які були започатковані нашими старшими колегами іще на зорі встановлення медицини нашого краю.

   Новий корпус лікарні розрахований на 47 ліжок

Розгорнуто ліжок:

  • терапевтичних - 27
  • хірургічних - 10
  • педіатричних - 15
  • ВАІТ (дорослих)  -  5
  • ВАІТ (дитячі) -  1

 

Всього - 58

 

Кадрове забезпечення

 

В лікарні працює:

  • Лікарі - 22
  • Середній медичний персонал - 52
  • Молодший медичний персонал 28

 

  В січні місяці 2020 року лікарня заключила договір з НСЗУ про надання медичних послуг за трьома пакетами:

 

  • Терапевтична допомога
  • Хірургічна допомога з оперативними втручаннями
  • Педіатрична допомога

    З 1 січня 2020 року лікарня  фінансується напряму з НСЗУ.

   Для укомплектування лікарні  необхідним обладнанням для відповідності надання пакетів медичної допомоги суттєву допомогу отримали від селищної ради.

 

   Особливу подяку хочеться  висловити голові Брусилівської  ОТГ  Габенцю Володимиру Васильовичу за постійну приділену  увагу до питань медицини району.

 

                             Історія  Центру первинної медико-санітарної допомоги 

 

    З метою впровадження нових підходів в організації роботи закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу у Брусилівському районі був створений комунальний заклад «Центр первинної медико - санітарної допомоги», який розпочав свою роботу, як юридична особа з 01.01.2014 року.

  З 26.03.2018 року рішенням 16 сесії 7   скликання відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»  відбулося  шляхом перетворення   Комунального закладу   «Центр первинної медико-санітарної допомоги Брусилівської селищної ради у Комунальне некомерційне підприємство .

  Даний час діяльність закладу здійснюється відповідно до Статуту затвердженого рішенням сесії  Брусилівської селищної ради від 04.09 .2018року № 669.   Основною метою створення Підприємства є надання первинної медичної допомоги населенню , що проживає на території Брусилівської об’єднаної територіальної громади .

   До складу ЦПМСД увійшли 4 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини (смт. Брусилів, с.Приворіття , с.Морозівка , с.Долинівка).

Очолює колектив КНП «ЦПМСД» Брусилівської селищної ради головний лікар Михаленко Олена Володимирівна.

 Заклад КНП « ЦПМСД» забезпечений автотранспортом     - Opel Combo -2 автомобілі

  - ЗАЗ SENS Sedan  - 1 автомобіль

 - RENAULT  Duster – 2 автомобіль

    На даний час Заклад охорони здоров’я склав 11.368  декларацій з жителями району для надання первинної медичної допомоги.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису