Закон України «Про дошкільну освіту», Базовий компонент дошкільної освіти в Україні націлюють на реформування та оновлення змісту, форм і методів дошкільного виховання відповідно до вікових та індивідуальних особливостей дітей. Це забезпечує всебічний розвиток дитини, відповідно до її задатків, нахилів, здібностей, психологічних та фізіологічних особливостей, а також потребу в реалізації власних творчих здібностей.

Одним із актуальних завдань, що стоїть перед національним дошкільним вихованням, є створення сприятливих педагогічних умов для прояву творчих здібностей кожною дитиною у різних видах діяльності. Згідно з вимогами Базового компоненту дошкільної освіти в Україні, зараз необхідно сприяти формуванню компетентності дитини у різних сферах життєдіяльності, підготувати її доактивної життєвої позиції, тому що суспільству потрібні самостійні, творчі люди, які зуміють працювати в незалежній державі.

З метою виявлення талановитих і обдарованих дітей у різних видах мистецтва та сприяння подальшому розвитку їх обдарувань, залучення юних аматорів до активної участі у мистецькому житті громади, у травні 2017 року було проведено традиційний Фестиваль дитячої творчості «Яскраві зірочки» серед вихованців дошкільних навчальних закладів громади.

У Фестивалі взяло участь 11 дошкільних закладів.

            Загальну культуру, художнє втілення образів в номінації «Театральне мистецтво» показав театральний колектив ОсівецькогоНВК («Казочка про яйце, Лисичку та хороброго Бровка»).

Заслуговує на увагу сольний виступ вихованки ПилипонськогоДНЗ «Барвіночок» Рудницької Софії в номінації «Художнє виконавство», яка продемонструвала культуру виконавської майстерності.

Танок «Дівчина-весна» вихованців СоловіївськогоДНЗ «Дзвіночок» в номінації «Хореографічне мистецтво»був виконаний майстерно, мав оригінальну постановку.

В номінації «Літературна творчість» Болотова Дар’я, вихованка СоловіївськогоДНЗ «Дзвіночок», найкраще продемонструвала основи художнього читання.

Організовуючи роботу з розвитку творчих здібностей в дошкільному навчальному закладі педагог має підходити творчо і майстерно,викликаючи у дітей активний інтерес до розвитку творчих здібностей.

            Діти – справжні корифеї пізнання!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису