Закон України «Про дошкільну освіту», Базовий компонент дошкільної освіти в Україні націлюють на реформування та оновлення змісту, форм і методів дошкільного виховання відповідно до вікових та індивідуальних особливостей дітей. Це забезпечує всебічний розвиток дитини, відповідно до її задатків, нахилів, здібностей, психологічних та фізіологічних особливостей, а також потребу в реалізації власних творчих здібностей.

Одним із актуальних завдань, що стоїть перед національним дошкільним вихованням, є створення сприятливих педагогічних умов для прояву творчих здібностей кожною дитиною у різних видах діяльності. Згідно з вимогами Базового компоненту дошкільної освіти в Україні, зараз необхідно сприяти формуванню компетентності дитини у різних сферах життєдіяльності, підготувати її доактивної життєвої позиції, тому що суспільству потрібні самостійні, творчі люди, які зуміють працювати в незалежній державі.

З метою виявлення талановитих і обдарованих дітей у різних видах мистецтва та сприяння подальшому розвитку їх обдарувань, залучення юних аматорів до активної участі у мистецькому житті громади, у травні 2017 року було проведено традиційний Фестиваль дитячої творчості «Яскраві зірочки» серед вихованців дошкільних навчальних закладів громади.

У Фестивалі взяло участь 11 дошкільних закладів.

            Загальну культуру, художнє втілення образів в номінації «Театральне мистецтво» показав театральний колектив ОсівецькогоНВК («Казочка про яйце, Лисичку та хороброго Бровка»).

Заслуговує на увагу сольний виступ вихованки ПилипонськогоДНЗ «Барвіночок» Рудницької Софії в номінації «Художнє виконавство», яка продемонструвала культуру виконавської майстерності.

Танок «Дівчина-весна» вихованців СоловіївськогоДНЗ «Дзвіночок» в номінації «Хореографічне мистецтво»був виконаний майстерно, мав оригінальну постановку.

В номінації «Літературна творчість» Болотова Дар’я, вихованка СоловіївськогоДНЗ «Дзвіночок», найкраще продемонструвала основи художнього читання.

Організовуючи роботу з розвитку творчих здібностей в дошкільному навчальному закладі педагог має підходити творчо і майстерно,викликаючи у дітей активний інтерес до розвитку творчих здібностей.

            Діти – справжні корифеї пізнання!