Фото без опису"З книгою мандруємо Європою" ...під такою назвою відбувся комплекс заходів, які представили  працівники Брусилівської селищної бібліотеки ім.Г.М.Ткаченка на Фестиваль європейських культур, що відбувся у Брусилівській ЗОШ №1.  Цими весняними днями в нашій державі з метою донести до українців національні надбання різних країн європейської цивілізації проводиться День Європи. 

Пізнавально-розважальна програма, яку підготували бібліотекарі, була покликана донести до школярів багато невідомого про Європу. А запросити учнів у віртуальну мандрівку відправились - хто з книжками, хто з ноутбуком - заст.директора по роботі з дітьми М.В.Кіщенко, зав.відділом обслуговування читачів І.О.Калейчик та бібліотекар кафедри юнацтва І.В.Толкач. Заходи були проведені з учнями 1х, 5х та 6х класів. Спершу діти дізнавалися короткі відомості про ЄС та активно відповідали на питання вікторини.  Відео про невеличкі охайні європейські містечка надихало й собі дбати про порядок у рідному селищі, а двохвилинна відеоподорож столицею Франції зацікавила навіть першокласників - вони з нетерпінням чекали, коли вже нарешті буде показано Ейфелеву вежу. А потім, разом з бібліотекарями, які представили книги та медійну презентацію (за основу взяли розробку колег), школярі здійснили казкову уявну подорож деякими європейськими країнами. А допомогли у цьому казкові герої – представники цих держав - відомі нам з раннього дитинства: Карлсон, Вінні Пух, Снігова Королева, Червона Шапочка та інші, а вже при поверненні з подорожі, на "домашній" станції зустрічали герої українських народних казок, що гідно представляють нашу державу в Європі на рівні кращих казок світу. Наприкінці заходів школярі мали можливість ознайомитись з новими виданнями перекладів творів європейських письменників, які надійшли до фонду бібліотеки.

Під час мандрівки усі переконались, що Європа – батьківщина багатьох народів, культур, мов, традицій.  Дітям ще рости, і рости, мандрувати по світу та дбати про добробут своєї Батьківщини - Україна має всі передумови, щоб стати в один ряд з європейськими державами. А працівники бібліотеки, як завжди, дякують освітянам за співпрацю та, у даному випадку, за можливість взяти участь у такому феєричному дійства.