23 травня в рамках соціальної програми Голови Благодійного Фонду Порошенка, Дружини Президента України Марини Порошенко пройшов спеціалізований тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи.»

Мета інклюзивної освіти полягаєу ліквідації соціальної ізольованості (виключення), що є наслідком негативного ставлення до  поняття різноманітності. Відправною точкою цього поняття є переконання, що освіта є одним із основоположних прав людини і основою для більш справедливого суспільства.

В основі терміну «інклюзивна освіта» лежить соціальна модель розуміння інвалідності. Як поняття, яке еволюціонує і є результатом взаємодії між людьми, які мають порушення здоров’я, і бар’єрами, що існують у зовнішньому середовища та заважають їхній повній і ефективній участі в житті суспільства нарівні з іншими. 

На цьому навчанні побували й наші освітяни, а саме: начальник відділу освіти та спорту Брусилівської селищної ради Чмуневич М.І., директор Брусилівської гімназії імені Г.О.Готовчиця Нікітчин О.Ю. та директор Морозівської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Коваль О.В.

Програма тренінгу складалася з таких питань:

1. Взаємодія учасників освітнього процесу у створенні інклюзивної моделі навчання.

2. Управлінський аспект упровадження інклюзивного навчання у загальноосвітньому навчальному закладі.

По закінченню, кожен учасник отримав  сертифікат.

 


Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису