Фото без опису  Напередодні свята Христового Воскресіння, Брусилівський РС      Управління ДСНС України у Житомирській області  звертається до всіх священнослужителів, представників церковних приходів та віруючих з приводу великої стурбованості станом протипожежного захисту культових споруд.

  Як показує практика, нерідко від необережного поводження з вогнем пожежі спалахують у Божих храмах. Рятувальники радять після завершення Богослужінь повністю знеструмлювати будівлі та не залишати непогашені свічки у церкві.  Тримаючи свічку в руках, необхідно слідкувати за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути.

  Вкрай обережними необхідно бути і з різноманітними електричними гірляндами, якими прикрашають внутрішні конструктивні елементи церков, іконостаси та окремі образи. Використання різноманітних подовжувачів, з’єднання електричних дротів звичайною «скруткою» та використання у електрозапобіжниках так званих «жучків» можуть будь-якої миті призвести до виникнення масштабної пожежі! Тож, аби свята пройшли без надзвичайних пригод, рятувальники району звертаються до священнослужителів і вірян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки та бути обережними під час богослужінь.

Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями нам вдасться врятувати від руйнівної сили вогню велику культурну та історичну спадщину наших предків, якою являються Божі храми.

 

 

Брусилівський РС УДСНС України у Житомирській області