2 квітня працівниками культури був організований захід до дня сміху під назвою «Щирий сміх подовжує життя». Звідки пішла першоквітнева традиція, ніхто достовірно не знає. Подібні свята існували в багатьох культурах у більшості народів світу. Веселі свята із жартами і розіграшами проходили ще в Стародавньому Римі. У стародавній Індії відзначали свято жартів, який з аналогічними розвагами живе до цих пір. У Франції це свято носить назву «Квітнева риба», а традиційним розіграшем вважається прикріплення паперової риби на спину жертві.

  Сміятися!! Адже саме сміх урятував людство від загибелі. Сміх допоміг здобути волю. Коли людина сміється, вона стає вільною та незалежною. Наш український народ створив безліч жартівливих пісень, коломийок, каламбурів… У добрий час і в годину лихоліття добрий сміх не залишав наш люд. Українці вміють сміятися, створювати собі настрій, піднімати дух.

   Ще премудрий Соломон закликав бути веселими: «Як міль – одягові, і черв’як-  дереву, так печаль шкодить серцю людини», - застерігав він людей. У Болгарському місті Габрово на всесвітньовідомому будинку сатири та гумору викарбувано девіз: «Світ вцілів – бо сміявся». Безперечно, сміх дуже важливий, і ми самі сьогодні в цьому переконалися, слухаючи пісні, гуморески, наших талановитих учасників.

   В заході брали участь юні вихованці музичної школи, учень Брусилівської школи № 1 Гусак Валентин, народний вокальний ансамбль «Чарівниця» Брусилівського селищного будинку культури. Усмішки читали Надія Білоус,Ольга Бондар, Таміла Телеберденко.

  У народі кажуть: «Зі сміху – люди бувають». Сьогодні наша усмішка – це усмішка сили, здоров’я , правди і моралі. Хай сміх освітлює обличчя, висміює неправду.

  Усміхайтесь! Якщо придивитесь – світ весь час усміхається до нас. Якщо ви цього не помічаєте – ви не посміхаєтесь світові.

  Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису