Під такою назвою відбувся захід, організований Брусилівською центральною бібліотекою ім.Г.М.Ткаченка до Всесвітнього дня поезії, яке відзначається щороку 21 березня. Поезія, як зазначено в ухвалі ЮНЕСКО, може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу. Крім того, Всесвітній день поезії повинен дати можливість ширше заявити про себе споконвічній традиції живого звучання поетичного слова. Саме ці завдання й намагалися виконати під час літературного заходу, адже крім розповіді про значення свята, ведучі представили й переможців Літературного конкурсу юних поетів, ініціатором якого стала Брусилівська бібліотека.

   Вірші, подані на конкурс старшокласниками навчальних закладів Брусилівської громади, підкорювали своєю щирістю та бажанням у мистецтві слова змалювати красу рідного краю, природи, людських почуттів. Участь у конкурсі взяли І.Третяк (Брусилівська гімназія ім..Г.О.Готовчиця), О.Дзісь та Л.Макарчук (Брусилівська зош№1), В.Герасименко, А.Кліменко та М.Щуліпенко (Водотиївський НВК), І.Будько (Лазарівський НВК), ), М.Зінчук (Осівецький НВК). Нелегке завдання оцінити твори випало членам компетентного журі, до складу якого увійшли ті, хто фахово знається на слові (А.Гаврилюк, Т.Коваль, Л.Комарова, Л.Поліщук, Л.Філоненко) – вони й визначили переможців в  номінаціях:
- кращий поетичний твір – «Весна у серці» - Лідія Макарчук, учениця Брусилівської зош№1;
- оригінальний творчий псевдонім – Сонячна квітка - Мар’яна Щуліпенко, учениця Водотиївського НВК;
- оригінальність теми – Іванна Будько, учениця Лазарівського НВК.

   Переможці були нагороджені дипломами і подарунками. На подальшу творчість їх надихатимуть, впевнені, настанови та побажання членів журі та книжкова виставка, яка представляла збірки творів відомих місцевих поетів. Окрасою літературного свята, крім виступів учасників конкурсу, стали й музичні номери у виконанні вихованців Брусилівської дитячої музичної школи О. Карпенко (фортепіано) та однієї з преможниць літературного конкурсу Л.Макарчук (бандура). Працівники бібліотеки щиро вдячні всім учасникам заходу, окрема подяка – працівникам освіти за плекання юних талантів та співпрацю. Сподіваємось на нові зустрічі!