Міністерство охорони здоров’я опублікувало новий реєстр препаратів, що беруть участь в урядовій програмі “Доступні ліки” та які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою.

         До оновленого реєстру ліків ввійшло 199 препаратів 43 виробників, з яких 21 виробники країн ЄС, 17 – України, 4 – Індії, 1 – Ізраїлю.  Раніше у програмі брали участь 157 препаратів.

         У новому реєстрі стало на 33 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, 5 – на діабет ІІ типу, 4 – бронхіальну астму у порівнянні з попередніми місяцями.

         Реєстр зокрема включає інформацію про торгівельні назви препаратів, діючі речовини, форму випуску, дозування, виробника, роздрібну ціну за упаковку та суму доплати.

         Урядова програма “Доступні ліки” почала діяти в Україні з квітня 2017 року. За цей час пацієнти отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми на понад 126 мільйонів грн. бюджетних коштів.    В нашому  районі, за час дії  Програми, 1084 пацієнти  отримали 2342 рецепти і відповідно ліків на суму 70580,00 гривень.

          Нагадаю, що для того, щоб взяти участь у програмі, треба звернутися до свого сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його в аптеці на ліки безкоштовно або з незначною доплатою .

Перелік аптек, що беруть участь у програмі можна знайти за посиланням: https://goo.gl/cq7BV1.

Переглянути реєстр: https://goo.gl/oWD2wM

 

                                                         І.Красуленко, спеціаліст відділу охорони  

                                                         здоров’я Брусилівської селищної ради