День Незалежності кожного року нагадує не тільки українському народу, але і всьому світу, про існування незалежної, демократичної та унітарної країни. В цей день загострюється відчуття істинної національної приналежності. Саме тоді, як ніколи, виникає бажання вдягти українську вишиванку, скуштувати вареників і заспівати пісню на українській мові. Кожен громадянин України відчуває себе часткою цього свята. Відзначення цього дня нагадує українцям про їх індивідуальність, а всьому світові про процвітання величної країни в центрі Європи.

  День Незалежності одне із патріотичних та очікуваних свят серпня. Через події на Сході, як ніколи до цього, зріс патріотичний дух нашої держави. Відсвяткували 26-річчя незалежності держави і в Брусилові. На великій сцені біля селищного Будинку культури відбувся святковий концерт за участю кращих фольклорних колективів із сіл : Морозівка, Долинівка, Соловіївка, Дивин, Биків, Скочища, Осівці, Покришів, Брусилів. Також у програмі свята пройшов  парад вишиванок та  виставка кращих квіткових композицій «Квітує серпень над Здвижем». Привітали земляків керівники району та селища: перший заступник голови  Брусилівської райдержадміністрації Ненюк Олександр  Олександрович, голова Брусилівської районної  ради  Рафальська Ніна Анатоліївна та Брусилівський селищний голова Габенець Володимир Васильович. На передодні свята було оголошено конкурс на кращу вулицю та кращий двір на території Брусилівської селищної ради. Кращими вулицями за санітарним станом та благоустроєм визнано:1-ше місце село Осівці вулиця Центральна, 2-ге місце село Дивин вулиця Соловіївська, 3-тє місце село Хомутець вулиця Лісова. За кращий двір були відзначені: сім’я Хомич із села Малинівка, сім’я Берестовських із Карабачина та сім’я Романенко із Долинівки.

  Під час святкування були представлені виставки робіт майстрів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, а також у всіх бажаючих була можливість скуштувати смачних став, які приготували господині населених пунктів Брусилівської селищної ради. Традиційно у цей день відбулося  святкування 920-ї річниці Брусилова. Під час святкування Дня селища Брусилів були відзначенні  цінними подарунками від Брусилівської селищної ради наступні номінації: «найстарший житель селища», якою стала  Єфремова Роза Борисівна, їй виповнилося 102 роки та «наймолодший житель селища» Чадюк Єлизавета  та Демченко Софія. Переможцем у номінації «Військова доблесть» став учасник бойових дій на сході нашої країни Козлюк Павло, у номінації «Щире серце» переможцем визнано людину, яка з честю носить високе звання «Мати-героїня» Яременко Тетяну Павлівну. У номінації «Відданість справі» переможець лікар Янчук Юлія Леонідівна. У номінації «Підприємство найкращого благоустрою» переможцем став підприємець Макаренко Іван Петрович. Протягом вечора гостей та жителів селища чекав концерт молодих виконавців Брусилівщини, а також народні гуляння та вечір відпочинку. Яскравим сюрпризом на святі став феєрверк.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису                      Фото без описуФото без описуФото без опису                    

                                                                                                                    Л.В.Кіщенко, головний спеціаліст

                                                                                                                                відділу культури, туризму та діяльності ЗМІ