Фото без опису    Є щедрим на свята та подарунки січень місяць. Для працівників Брусилівського історичного музею він є знаменним, адже 14 січня виповнюється 136 років з дня народження духовного проповідника нашої нації, невтомного сівача українознавчої ниви Івана Огієнка. 
 

 

    Рік 2018 є знаменним і для Кам’янця Подільського. 22 жовтня цього року виповнюється 100 років з дня заснування Кам’янець-Подільського державного університету імені І.Огієнка. 

  Заснування університету було одним із найбільш успішних національно-культурних проектів Івана Огієнка та української еліти у революційну добу. На посаді ректора І.Огієнко докладав усіх зусиль, щоб університет був не просто вищою школою для свої вихованців, а одним із чинників національного відродження, вогнищем української культури.

    Днями мав нагоду відвідати це славне місто України наш селищний голова Габанець В.В.. З дружнім візитом та подарунками побував він в університеті. Для університетської бібліотеки подарував по десять примирників праць Миколи Тимошика про Огієнка: «Його бій за державність триває» та «Запізніле вороття». З подарунком на Брусилівщину повернувся наш селищний голова. Ректор університету Копилов Сергій Анатолійович подарував Володимиру Васильовичу унікальне наукове видання «Кам’янець-Подільський державний український університет (1918-1921рр.)» присвячене 100-річчю заснування університету. Цю книгу Габенець В.В. подарував музею. Працівники Брусилівського музею теж мали нагоду та подарували праці Митрополита Іларіона Брусилівським бібліотекам. Хай слово Огієнка оживе хоч тепер на рідній землі.
 

 

Адміністрація історичного музею імені Івана Огієнка