Головним завданням акції стало ознайомлення школярів та дорослих з основним правилам пожежної безпеки, роз’яснення питань безпечної життєдіяльності населення, популяризація професії рятувальника.

Захід  став для школярів цікавим наглядним уроком, на якому вони ознайомилися із діяльністю пожежно-рятувальної служби і  зрозуміли, якими важливим є правила безпеки життєдіяльності та заходи безпеки у повсякденному житті.

Під час цієї пізнавальної акції  дітям продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, що є на озброєнні у місцевих вогнеборців, розповіли про випадки пожеж на території району та про причини їх виникнення. Також учні могли відчути себе у ролі справжніх рятувальників, примірявши захисні костюми, бойовий одяг та каски пожежних,  для хлопців це  було  дуже цікаво, адже  саме в такі миті і зароджуються мрії про вибір майбутньої професії. Працівники пожежно-рятувальної служби звернули  особливу увагу присутніх на  важливість дотримання основних правил безпечної поведінки у побуті, також діти дізналися, як правильно діяти у разі знаходження вибухонебезпечних або схожих на них підозрілих предметів, щоб не трапилося непоправне.

Рятувальники  розповіли, як правильно викликати Службу порятунку, які є номери телефонів екстрених служб, що робити у разі виявлення загоряння і як поводитися при знаходженні вибухонебезпечного предмета. Діти брали активну участь в опитуванні.

 Ця зустріч справила велике враження на школярів та вчителів, адже заходи у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти!» – це дуже важлива та переконлива  форма  навчання,  коли на конкретних прикладах  не тільки пояснюються такі прості, але важливі правила безпечної поведінки, а й зав’язується цікаве спілкування і діти вчаться відповідально ставитися до свого життя і життя своїх рідних і близьких.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

Брусилівський районний сектор