Фото без опису   За поточний період зібралась чимала кількість питань ( більше 50) , а тому депутати вирішили провести їх розгляд та обговорення в два етапи. 10 серпня 2017 відбулось перше пленарне засідання 9 сесії, на якому головував очільник ОТГ В.В.Габенець. Традиційно серед запрошених була і Н.А. Рафальська – голова Брусилівської райради. У ході  засідання було розглянуто 25 питань, з яких прийнято відповідні  рішення. Зокрема, затверджено кілька важливих положень, а саме: про загальні збори громадян за місцем проживання, про громадські слухання на території Брусилівської селищної ради ОТГ, про надання в оренду нерозподілених (невитребуваних) земельних часток (паїв), польових шляхів, інших земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.( Зі змістом прийнятих рішень можна буде ознайомитись на нашому сайті у розділі «Офіційні документи»).

         На сесії також було затверджено перелік  базової мережі закладів культури Брусилівської селищної ради; тарифи на послуги із водопостачання на території населених пунктів Морозівка та Водотиї з 1 вересня 2017 року: для 1- ої групи споживачів( населення) – 22,00 грн. за 1 куб. м. води, для 2-ої групи споживачів ( підприємства, організації, установи) – 30,00 грн. за 1 куб.м. води. До деяких рішень, прийнятих раніше, були внесені зміни. Це стосується рішення «Про утворення виконавчого комітету Брусилівської  селищної ради», а також програми поліпшення казначейського обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів селищного бюджету на 2017 рік ( тепер зазначені документи викладені в нових редакціях).

         Нарешті почало вирішуватись питання з відновлення роботи КП «Брусилівська аптека №13». Було змінено засновника  - з Брусилівської районної ради  на Брусилівську селищну раду, затверджено статут та  ухвалено розпорядження селищного голови про призначення виконуючого обов’язки завідувача цим комунальним закладом. Ним стала Бриковець Олена Ігорівна, фармацевт з вищою освітою, яка  7 років працювала  за  фахом у м.Києві, а зараз проживає у с. Лазарівка. Депутати прийняли рішення про укладання контракту із Бриковець О. І. та доручили селищному голові В.В.Габенцю його підписати. Володимир Васильович зауважив, що покладає великі надії на цей заклад, де мають розміститись стоматологічне відділення,
 інформаційно-консультативний центр, тощо. Комунальна аптека дасть змогу максимально реалізувати програму «Доступні ліки», має перспективу в нових умовах стати конкурентоспроможною. Заступник голови селищної ради В.В.Шкуратівський додав, що за умови поповнення статутного фонду аптеки, а також повноцінного забезпечення на початку роботи  цей заклад уже через три місяці має вийти на прибутковий рівень.

         Чимало питань, винесених на 9 сесію , стосувались надання дозволів на виготовлення або затвердження  проектної документації із землеустрою та розробок детальних планів територій як підприємствам ( ТОВ «Брусилівський маслозавод», ТОВ «Валенсія Плюс»), так і окремим жителям громади. Щодо більшості з них були прийняті позитивні рішення, за винятком кількох. Зокрема, більшістю голосів (15 «проти», 2 «утримались») було відмовлено у затвердженні проектів із землеустрою для індивідуального садівництва та не передано у приватну власність земельні ділянки громадянам  для зазначеної потреби у межах сіл та селища.(Детальніше про це читайте у розділі «Офіційні документи» ).

         Не  було включено до порядку денного запропоноване депутатом Ященком Ю.Г. питання про скасування рішення щодо реорганізації Новоозерянської та Покришівської ЗОШ («за» – 1 голос, «проти» – 9, «утримались» -  7). Як роз’яснив юрист, вже почалась процедура оформлення опорної школи , що унеможливлює зміну даного рішення.

         Закриваючи перше засідання, голова селищної ради В.В.Габенець подякував депутатам за виважений і об’єктивний підхід до розгляду питань та прийняття рішень і побажав такого ж конструктивізму та активності на майбутнє.  

                                     

                                                                                                Т. Коваль, радник голови ОТГ з інформаційного забезпечення.