Діти — це майбутнє будь-якої нації та держави, на них покладають свої найкращі сподівання батьки, педагоги, наставники. Бог щедро обдарував дітей на Брусилівщині різними талантами до науки та мистецтва. Вони прославляють рідну землю і радують своїх батьків перемогами на різних конкурсах та олімпіадах, підтверджуючи своїм успіхом те, що наш край і його люди благословенні Господом.

1 червня, в рамках святкування Дня захисту дітей, в селищному будинку культури відбувся святковий концерт для дитячої громадськості, основною метою якого було відзначення переможців всеукраїнських, обласних, районних та селищних конкурсів. Відзначення переможців відбувалося за п’ятьма блоками: науковий, дослідницький, мистецький, артистичний та просвітницький. Організаторами свята виступили Брусилівський методичний кабінет; відділ освіти та спорту; відділ культури, туризму та засобів масової інформації Брусилівської селищної ради.

В рамках наукового блоку були відзначені переможці обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та преможці обласного етапу VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Григоровича Шевченка. Свої подарунки отримали Ариштович Євгеній, учень 11 класу Ставищенської ЗОШ (переможець ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій),  Басалкевич Дмитро, учень 9 класу Водотиївського НВК (переможець ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з двох предметів: біології і хімії), Вишневська Анастасія, учениця 9 класу Хомутецької ЗОШ (переможець ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики), Власенко Олександр, учень 8 класу Морозівської ЗОШ (переможець ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії),  Євченко Софія, учениця 8 класу Брусилівської ЗОШ №1 (переможець ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури),Цівончук Іванна, учениця 9 класу Брусилівської ЗОШ №1 (переможець ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови),  Макарчук Лідія, учениця 7 класу Брусилівської ЗОШ №1 (переможець ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики), Рибак Людмила, учениця 9 класу Брусилівської ЗОШ №1 (переможець ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з російської мови і літератури), Будько Іванна, учениця 9 класу Лазарівського НВК(перможець  обласного етапу VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Григоровича Шевченка, посівши ІІІ місце в Житомирській області, та переможець Всеукраїнського етапу даного конкурсу, отримавши диплом ІІ ступеня) та Подшибякіна Катерина, учениця 6 класу Брусилівської ЗОШ №1 (перможець обласного етапу VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Григоровича Шевченка, посівши І місце).

У блоці «Дослідницький» нагороджувались учні, які здобули значних успіхів в обласному етапі конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН та переможці обласних етапів конкурсів від селищного центру дитячої та юнацької творчості «Мрія». Зокрема, були нагороджені подарунками Губерначук Олеся, учениця 10 класу Осівецького НВК (учасниця обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук у науковому відділенні «Науки про землю», секції «Географія та ландшафтознавство»), Олефір Богдана, учениця 11 класу Водотиївського НВК (учасниця обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук у науковому відділенні «Хімія та біологія», секції «Зоологія, ботаніка»), Чорна Валентина, учениця 10 класу Осівецького НВК (учасниця обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук у науковому відділенні «Хімія та біологія», секції «Психологія»), Бондаренко Марія, учениця 10 класу Брусилівської ЗОШ №1 та вихованка ЦДЮТ «Мрія» (учасниця 6 обласної виставки-конкурсу «Зимова казка», в номінації «Ялинкові прикраси», посівши ІІ місце та учасниця 2 обласної виставки-конкурсу «Декоративний розмай», у номінації «Розпис на тканині», посівши І місце) та СтаднюкКаріна, учениця 9 класу Брусилівської гімназії імені Г.О. Готовчиця та вихованка ЦДЮТ «Мрія» (учасниця 6 обласної виставки-конкурсу «Зимова казка», в номінації «Новорічні ялинки» та учасниця 11 обласної виставки-конкурсу «Паперовий світ», у номінації «Пап'є-маше», посівши І місце).

Блок «Мистецький» представляли учні, що здобували перемогу у обласних та селищних конкурсах відділу культури, туризму та засобів масової інформації. Цінними подарунками були нагороджені такі учні:  Макарчук Лідія, учениця 7 класу Брусилівської ЗОШ №1 та вихованка Брусилівської селищної дитячої музичної школи (переможець зонального конкурсу серед учнів музичних шкіл з предмету «Музична література» та учасниця обласного конкурсу серед виконавців на струнних народних інструментах), Пухальська Ілона, учениця 10 класу Брусилівської ЗОШ №1 (переможець районного конкурсу читців творів Лесі Українки), Рибак Катерина, учениця 9 класу Приворотської ЗОШ (переможець районного конкурсу читців творів Тараса Григоровича Щевченка), Антоненко Галина, учениця 10 класу Соловіївської ЗОШ(учасниця обласного конкурсу читців творів Тараса Григоровича Шевченка), Титаренко Олександра, учениця 7 класу Приворотської ЗОШ (спеціальна відзнака читцю творів Лесі Українки з віршем «Як малою я бувало…»), – Григорчук Андрій, учень 1 класу Брусилівської ЗОШ №1 (переможець районного конкурсу читців творів Тараса Григоровича Щевченка), Смірнова Валерія, учениця 1 класу Брусилівської ЗОШ №1 (учасниця обласного конкурсу читців творів Тараса Григоровича Шевченка) та Синицька Вікторія, учениця 3 класу Лазарівського НВК (переможець районного конкурсу читців творів Лесі Українки).

В блоці «Артистичний» відмічались переможці районного фестивалю-конкурсу «Шкільний зорепад». Свої винагороди отримали: хор Брусилівської гімназії імені Г.О. Готовчиця (переможець в номінації «Хоровий колектив»), вокальний гурт Приворотської ЗОШ (переможець в номінації «Вокальний гурт»), вокальний гурт ЦДЮТ «Мрія» (переможець в номінації «Вокальний гурт»), Ковальчук Аліна, учениця 3 класу Хомутецької ЗОШ (переможець в номінації «Солісти-вокалісти»), Коваль Анастасія, учениця 7 класу Брусилівської ЗОШ №1 (переможець в номінації «Солісти-вокалісти»),  Титаренко Марія, учениця 8 класу Приворотської ЗОШ (переможець в номінації «Солісти-вокалісти»), Царенко Віктор, учень 10 класу Ставищенської ЗОШ та вихованець ЦДЮТ «Мрія»  (переможець в номінації «Солісти-вокалісти»),Угніч Георгій та Угніч Єлизавета, учні Приворотської ЗОШ (переможці в номінації «Дует»),театральний колектив Осівецького НВК» (переможець в номінації «Театральне мистецтво»), театральний колектив Соловіївської ЗОШ (переможець в номінації «Театральне мистецтво»),хореографічний колектив Брусилівської гімназії імені Г.О. Готовчиця(переможець в номінації «Хореографічне мистецтво»), хореографічний колектив ЦДЮТ «Мрія»  з (переможець в номінації «Хореографічне мистецтво») таСередюкАнгеліна, учениця 1 класу Йосипівської ЗОШ (спеціальна відзнака за оригінальність виконання).

В останньому блоці «Просвітницький» свої нагороди отримали агітколективи БрусилівськоїЗОШ №1 (перемога у районному етапі фестивалю екологічних агітколективів «Земля – наш спільний дім) та Брусилівська гімназія імені Г.О. Готовчиця (переможець районного етапу фестивалю-конкурсу агітколективів «Молодь обирає здоров'я»).

Паралельно із нагородженням проходила концертна програма за участю учасників фестивалів-конкурсів «Шкільний зорепад» та «Яскраві зірочки», гуртківців Брусилівських селищних Будинку культури, центру дитячої та юнацької творчості «Мрія» та дитячої музичної школи. Діти селища демонстрували свої співочі, , музичні, танцювальні та виконавські таланти, ділились позитивом і вражали своєю безпосередністю і щирістю.

Хочеться висловити вдячність людям, без допомоги яких не відбулося б свято, зокрема Брусилівській селищній раді та Ставищенській сільській раді, які забезпечили фінансову сторону організації свята, народному депутату України – Павлу Дзюблику та його представнику Наталії Осадченко, за солодкі подарунки для всіх дітей, що брали участь у концертній програмі, а також особисто Володимиру Васильовичу Габенцю, за можливість насолодитися прохолодним морозивом у спекотний перший день літа.

На кожному кроці ми бачимо спалахи дитячих талантів, вправних і впевнених, боязких і сором’язливих, але кожному з них варто приділяти неабияку увагу. Тож будемо сподіватися, що усі дитячі мрії здійсняться, таланти розквітатимуть, а дорослі, які взялися за таку благородну справу, будуть їм у цьому допомагати. І на українському мистецькому та науковому олімпі кожного року з’являтимуться новіталановиті зірочки, які сяятимуть ще яскравіше!!!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

                                                                                                   Я.А. Поліщук, методист Брусилівського методичного кабінету