02 жовтня 2017 року відбулося засідання Обласної ради старшокласників, під час якого було проведено звітно-виборчу конференцію на базі Обласної ради та Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ольжича.

       Завданнями засідання були визначені такі: обрати голову Обласної ради старшокласників, сформувати керівний склад Обласної ради старшокласників, внести пропозиції до плану роботи на 2017–2018 н.р.Програма заходу передбачала засідання активу Обласної ради старшокласників, у якому взяли участь 29 учнів-лідерів з районів та міст Житомирської області.Захід розпочався з вітального слова директора КПНЗ «Обласний центр НТТУМ» Юрія Коцюби. Насичену та цікаву екскурсію по приміщенню Обласної ради провів депутат Обласної ради Шавлович Олексій. У ході екскурсії дітям було показано актову залу, сесійну залу де засідають депутати і у якій формі проходить засідання, прес-центр, малу залу. Старшокласники були в захваті від екскурсії. Усі згуртувалися та разом фотографувалися. Розповідями на основі життєвого досвіду порадували лідерів Яцик Ірина, викладач ЖДТУ, керівник громадської організації «Молодіжна функція європейських ініціатив» та Мартинюк Ірина, вчитель німецької мови Коростишівської гуманітарної гімназії №5 ім. Т.Шевченка, керівник гуртка «Юний лінгвіст» за сумісництвом та сертифікований тренер з лідерського осередку, Портницька Наталія, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри практичної та теоретичної психології ЖДУ ім. І. Франка. Лідери мали можливість поставити запитання та подискутувати з гостями заходу.

         Усі лідери учнівського самоврядування достойно, з долею хвилювання виступили перед колегами з інформаційним звітом за 2016–2017 н.р. Реально, те що було побачено вражало, настільки потужно, креативно, плідно працює ліга старшокласників. Хоч у них усіх спільні проекти, але задумка та підхід до їх виконання зовсім різний. Звіти президентів, так-так саме президентів вони себе так і називають, були насиченими,вміщували відео фрагментати та фотокартки. Під час засідання активу було обрано голову обласної ради старшокласників ? Дмитра Мусевича, заступників – Максимець Дарину й Тетяну Соломаху, а також секретаря – Лілію Цимер.Лідери розглянули питання щодо реалізації соціальних і патріотичних програм, виїзних засідань та фестивалів, а також питання, котрі представлені в плані роботи Обласної ради старшокласників та їх реалізацію. Було введено та започатковано нову традицію ? передання «Прапора доброчинності» з району в район та у міста. Актив лідерів з новообраним головою Дмитром вирішили , що даний прапор потрібно передати представникам лідерського осередку Андрушівського району і урочисто підписавши його вручили. Пилипенко Катерина та її педагог організатор заприсяглися на наступному засіданні наповнити прапор новими, цікавими доброчинними справами.

     Ось на такій ноті закінчилось засідання ради старшокласників.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

Кириченко Аліна Миколаївна

керівник гуртка ЦДЮТ «Мрія»