Фото без опису За участю заступника селищного голови Шкуратівського В.В., в.о.старост за територіальною належністю   в приміщенні селищної ради відбулась нарада колективу комунальної установи «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради. В ході наради підсумовано роботу установи за 9 місяців поточного року, обговорено питання інвентаризації осіб, які отримують соціальні послуги у відділенні соціальної допомоги вдома, а також схвалено колективний договір установи на 2017-2020 роки.  

         Одним з  рішень  виконкому селищної ради  від 06.09.2017 було провести на території населених пунктів Брусилівської селищної ради інвентаризацію осіб, які потребують надання соціальної допомоги. Це викликано тим, що Міністерство соціальної політики України у своїх  рекомендаційних листах, на виїзних нарадах,  які вони проводять в  областях, націлює увагу на тому, що     надання соціальних послуг державними та комунальними закладами   повинне здійснюватися для тих, хто цього дійсно потребує, а це  повністю одинокі громадяни похилого віку, в яких зовсім немає рідних, люди з інвалідністю і ті, хто потрапив в інші складні життєві обставини, такі як бездомність, стихійне лихо та ін.  Одинокопроживаючі, а це ті, хто має дітей, але діти та онуки живуть за межами села, району, області, отримують соціальні послуги на платній основі. Безкоштовно лише ті з них, у кого діти пенсійного віку. У них є на це право і його в них ніхто не відбере. Ціни на платні послуги соціальні.

          На минулому тижні дирекція установи спільно з в.о.старостами розпочала детальну інвентаризацію осіб, які отримують соціальні послуги у відділенні соціальної допомоги вдома. Цю справу вже  зроблено на території сіл Нові Озеряни, Привороття, Романівка, Пилипонка, Хомутець, Краківщина.  

           Що виявляємо в ході інвентаризації? Наприклад, особа похилого віку 10 років отримує соціальні послуги. Раніше поруч не було рідних, які згідно із законодавством повинні надавати допомогу. А в  цьому році до матері чи батька переїхала донька,  або син, онуки. І якщо є такий постійний догляд за старенькими, то така особа підпадає під зняття з обслуговування. 

         Заступник селищного голови Шкуратівський В.В. та  директор  комунальної установи «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради Мазуренко В.В. у своїх виступах відмітили, що робота соціального робітника на селі це не тільки  якісне надання соціальних послуг одиноким, одиноко проживаючим  непрацездатним особам похилого віку, інвалідам, а й тісна співпраця з в.о.старостами за територіальною належністю, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань соціального захисту населення серед жителів, надання вчасної допомоги в оформленні державних соціальних допомог, допомога  працівникам відділу центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у роботі із сім’ями, молоддю, дітьми.   

 

 

                           Кушнір А.І., фахівець із соціальної роботи І категорії

                           КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради