Протягом січня поточного року в кожній громаді Житомирського району, в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»,  проходили інтерактивні заходи під назвою «Стежка ментального здоров’я».

Фото без опису

 Протягом січня поточного року в кожній громаді Житомирського району, в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»,  проходили інтерактивні заходи під назвою «Стежка ментального здоров’я».

Фото без опису

Залежно від форми проведення "Стежки ментального здоров'я", це були:

  • психологічні тренінги для дорослих та дітей (як-от у Волицькій, Городоцькій, Миропільській, Брусилівській (з елементами арттерапії), Андрушківській, Новоборівській, Потіївській, Харитонівській, Станишівській, Березівській громадах);
  • майстер-клас з арттерапії (Чуднівська, Тетерівська громади); заняття у клубі емоційного перезавантаження та змістовного дозвілля (Вишевицька громада); 
  • заняття для школярів за технікою самоаналізу «П’ять пальців» (Вільшанська громада); культурно-мистецькі заходи (Коростишівська, Глибочицька, Старосілецька, Попільнянська  громади); майстер-клас «Розфарбуємо війну» (Радомишльська громада);
  • виїзні заходи у селах Романівської громади  із залученням практикуючих психологів, соціальних працівників, правників;
  • психологічне відновлення через «Активні парки», що є компонентом екосистеми ментального здоров’я (Хорошівська громада); робота у ветеранському хабі з ветеранами війни, членами їх сімей, родинами загиблих  (Черняхівська громада);
  • тематичний вечір-зустріч «Ти як?» (Оліївська громада);
  • колективна діяльність людей, об’єднаних спільною справою – допомогою захисникам, ВПО, що у свою чергу сприяє психологічному розвантаженню, соціалізації (Новогуйвинська, Корнинська, Любарська, Пулинська, Високівська громади), створення кімнати самодопомоги (Курненська громада), розважальний захід для школярів «Добро починається з тебе» (Квітнева громада).

За словами Юрія Тарасюка, психологічні проблеми впливають на всі сфери життя та знижують здатність протистояти викликам. Тому дбати про ментальне здоров’я – своє та людей поруч,  має стати звичною відповідальністю кожного.

Усі заходи широко висвітлювалися не тільки на інтернетресурсах громад, а й на офіційному вебсайті Житомирської РВА та офіційній сторінці в мережі Фейсбук.

Підсумком реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» на теренах Житомирського району стала відеопрезентація  проведення громадами заходів у межах інтерактивного івенту «Стежка ментального здоров’я».