Фото без опису

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає день осіб з інвалідністю. Поруч з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Це ті, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою. Інвалідність може бути вродженою і набутою в результати травм, інфекцій, тощо.

Міжнародний день осіб з інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих осіб, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі осіб з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – осіб з інвалідністю.

       Україна, як і всі цивілізовані країни з високою культурою людських відносин, до таких людей ставиться, як до людей, які потребують додаткової уваги суспільства. Вони не вимагають до себе жалю. Для них важливе лише елементарне: можливість жити та бути корисним, самореалізуватися, мати доступ до гідної освіти і робочих місць.

   Проведення заходів приурочених Міжнародному дню осіб з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до їх проблем, захист гідності, прав та благополуччя. Це день підведення підсумків зробленого, аналіз фактичного становища в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня. А для цього мають бути створені такі умови, що дають змогу відчувати себе рівними серед рівних. Це і є ступінь цивілізованості суспільства.

     У Брусилівській громаді проживає 935 осіб з інвалідністю, в їх числі   89 осіб першої групи та 69 дітей з інвалідністю. Отож, у переддень Міжнародного дня осіб з інвалідністю звертаємось до жителів Брусилівської селищної територіальної громади, трудових колективів різних форм власності не забути про те, що поруч з вами живуть, працюють, навчаються особи з інвалідністю, діти з інвалідністю. Проявіть милосердя, толерантність, відвідайте їх, посприяйте у вирішенні їх проблем.

     Бажаємо всім оптимізму, здоров`я, можливості втілити в реальність Ваші плани та задуми!

 

 

Служба паліативного догляду

(з наданням медико-соціальних послуг)

КУ «Центр надання соціальних послуг»

Брусилівської селищної ради