Фото без опису   У двох громадах України - Брусилівській та в Батуринській, що в Чернігівській області, у рамках співпраці з ГО «Українська ліга паліативної та хоспісної допомоги», за підтримки ULEAD з Європою напрацьовано модель служби паліативного догляду (з наданням медико-соціальних послуг). Рішенням 45 сесії Брусилівської селищної ради 8 скликання від 25 липня 2023 року таку службу створено в КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради. Її завдання:

 -організація та надання соціальної послуги паліативного догляду з наданням медико-соціальних послуг, залученням мультидисциплінарної команди маломобільним групам населення, до яких належать особи та діти з інвалідністю, непрацездатні особи похилого віку, особи з тимчасовими функціональними порушеннями, нестандартними розмірами тіла, хворі (з числа осіб працездатного віку на період встановлення їм групи інвалідності, але не більше  ніж чотири місяці), які не здатні до самообслуговування та потребують  стороннього догляду, перебувають на останніх стадіях перебігу невиліковних захворювань з метою забезпечення догляду за ними та підтримки сім’ї;

 - визначення індивідуальних потреб підопічних;

 - забезпечення  максимально можливої якості життя підопічним та членам його сім’ї шляхом розв’язання фізичних, психологічних і духовних проблем, що є в підопічних.

 Служба паліативного догляду розпочала свою діяльність 1 серпня. Її очолила Наталія Гальченко. З метою надання медико-соціальних послуг служба буде тісно співпрацювати з КНП «Центр первинної медико-соціальної допомоги» Брусилівської селищної ради. Для надання якісних соціальних послуг з паліативного догляду керівництво ГО «Українська ліга паліативної та хоспісної допомоги» з квітня по цей час організувало проведення для працівників двох установ серію навчальних вебінарів, практичних занять за участю фахових тренерів, експертів.

 

КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради