Фото без опису  13 квітня цього року Вінницька обласна асоціація органів місцевого самоврядування провела міжрегіональну онлайн-конференцію голів територіальних громад Вінницької області та партнерів, що підписали Меморандум про співробітництво з Хмельницької, Житомирської, Черкаської та Івано-Франківської областей на тему: «Обмін досвідом у вирішенні нагальних актуальних питань територіальних громад та органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану в Україні. Директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради Валентина Мазуренко презентувала на цій конференції тему  «Внутрішньо переміщені особи: виклики та вирішення питань у Брусилівській громаді в період воєнного стану». Членів конференції було поінформовано про забезпечення базових потреб внутрішньо переміщених осіб в перші місяці початку воєнних дій та впродовж всього періоду дії воєнного стану, співпрацю з благодійними фондами, громадськими організаціями, в тому числі, міжнародними, щодо надання гуманітарної допомоги, участь громади в різноманітних проєктах задля  підтримки ВПО в отриманні послуг- соціальних, культурно-освітніх, медичних та ін.

Станом на 13 квітня на території Брусилівської селищної територіальної громади зареєстровано 6592 внутрішньо переміщених осіб. Брусилівська селищна рада буде і надалі робити все можливе для їх надійного соціального захисту, надавати всі життєвоважливі послуги, залучати до підтримки міжнародних донорів, працювати над  створенням ради ВПО, збільшенням кількості місць компактного поселення.

Брусилівська селищна рада завдячує Вінницькій обласній асоціації органів місцевого самоврядування за участь в онлайн-конференції, змогу обмінятись досвідом з її учасниками.

 

Валентина Мазуренко, директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради