Фото без опису                                                                                                 Днями  у залі засідань Брусилівської селищної ради проведено другу очну зустріч регіонального координатора Благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Олександра Пінчука, представника фонду Ігоря Даниліна та юриста цього формування Алли Кононенко з робочою групою  Брусилівської селищної ради в рамках  проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб», що реалізується за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Ми вже повідомляли, що Брусилівську селищну територіальну громаду включено в числі інших двох громад Житомирщини до цього проєкту, яким  передбачено низку заходів, спрямованих на посилення інституцій соціального захисту та підтримку внутрішньо переміщених осіб, зокрема,

-надання матеріально-технічної допомоги інституціям соціального захисту;

-підтримка громад в оновленні соціальних паспортів;

-надання консультативно-методичної підтримки працівникам системи соціального захисту населення;

-надання консультацій та інформаційної підтримки ВПО;

-сприяння реєстрації ВПО та підвищення довіри до системи соціального захисту;

-підвищення спроможності представників рад ВПО.

         В ході зустрічі членам робочої групи було презентовано тему «Підтримка громад в оновленні соціальних паспортів». Соціальний паспорт - це іміджевий документ територіальної громади, що містить інформацію про ресурси і соціальні особливості громади, визначення потреб в наданні соціальних послуг. Він впливає на розрахунок потреб у забезпеченні населення певними видами публічних послуг.

Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез       надає також безкоштовні юридичні консультації для внутрішньо переміщених осіб щодо реєстрації як ВПО, відновлення або призначення соціальних виплат та послуг. Консультанти звְ’яжуться з кожною внутрішньо переміщеною особою, яка до них звернеться,  нададуть фахову юридичну допомогу. Зареєструватися на консультацію можна в соціальних мережах, де публікується корисна інформація для переселенців.

Фото без опису

 

 

 

 

Валентина МАЗУРЕНКО директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради