Фото без описуФото без описуФото без опису     На сьогодні, в умовах війни, гостро стоїть питання надання першої психологічної допомоги людям, які знаходяться в кризовому стані, через тяжкі події, що відбуваються в країні. Як правило, для отримання допомоги в умовах війни, люди звертаються до соціальних служб. Тому фахівці із соціальної роботи, а також будь-які особи, які беруть на себе функцію надання чи організації допомоги, мають бути підготовленими і знати основні особливості надання ППД.

Фахівці із соціальної роботи, як правило, працюють з місцевим населенням – жителями громади, переважно вразливими категоріями, які мають свої підходи і протоколи. Для якісного надання соціальних послуг, фахівці із соціальної роботи опановують і підсилюють знання, уміння та навички щодо надання першої психологічної допомоги людям, які знаходяться в кризових ситуаціях.

Для реалізації створено проєкт «Психосоціальна і емоційна підтримка та поліпшення громадських служб психічного здоров'я», який реалізується Громадською організацією «Асоціація інноваційної та цифрової освіти» за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Курс «Психосоціальна підтримка дорослих» розроблено за моделлю змішаного навчання (blended learning), який включає 10 мультимедійних уроків у міжнародному форматі SCORM та виконання домашнього завдання.

Висловлюємо щиру подяку за корисне навчання, яке дозволяє навчатись без відриву від роботи, знаходячись у будь-якому місці, незважаючи на ситуацію в країні.

 

 

 

Анна САВИЦЬКА, соціальний менеджер КУ "Центр надання соціальних послуг" Брусилівської селищної ради