Фото без описуЖитомирським районним управлінням Головного управління ДСНС у Житомирській області  продовж 11  місяців 2022 року  з метою запобігання травмування та загибелі громадян Брусилівської територіальної громади  проведено наступну роботу а саме :

 Проаналізовано ефективність заходів, які вживались, щодо проведення роз’яснювальної роботи, масово-профілактичної роботи серед населення з метою травмування та загибелі людей.

 На  15 листопада  2022 року  на території громади сталось 59  пожеж, під час яких загинуло  дві особи в с. Нові Озеряни, подія трапилась 13 11.2022 року травмованих не має. 

Основні причини пожеж :

- необережність при курінні – 3  пожежі.

- порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення – 21 пожежа. (Домогосподарствах)

- порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення – 6 пожеж. (Домогосподарствах)

- коротке замикання електропроводів – 8 пожеж. (Домогосподарствах)

- необережне поводження з відкритим вогнем – 16 пожеж. (відкриті території)

- дитячі пустощі з вогнем – 1  пожеж.

- підпал – 0

- ураження блискавкою - 0  пожеж

- самозаймання речовин та матеріалів – 0

- несправність обладнання транспортного засобу- 2

 

 Враховуючи вищевикладене та з метою профілактики пожеж, загибелі та травмування людей на них Житомирське районне управління Головного управління ДСНС у Житомирській області вважає за доцільне керівниками служб та відомств вжити наступних заходів:

1. Лікувальним закладам громади залучити  медичний персонал до проведення заходів з особами, що звертаються за медичною допомогою профілактичні бесіди спрямовані на недопущення пожеж в помешканнях громадян.

2. В коридорах медичних закладів району (лікарні, мед. амбулаторій, ФАП, ФП) встановити (поновити) куточки з пожежної безпеки.

3. Зобов’язати директорів закладів з масовим перебуванням людей (клуби, БК) встановити (поновити) в підпорядкованих приміщеннях куточки з пожежної безпеки, які забезпечити відповідними пам’ятниками про дотримання правил пожежної безпеки в побуті.

4. Вирішити питання оновлення в навчальних закладах району куточків з пожежної безпеки.

5. На об’єктах з числа працівників призначити осіб відповідальних за дотримання протипожежного режиму будівель та приміщень підпорядкованих об’єктів.

6. Будівлі та приміщення забезпечити необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння, наявні вогнегасники оглянути та при необхідності провести їх технічне обслуговування.

7. З працівниками підпорядкованих об’єктів провести протипожежні інструктажі.

8. З метою якісного та всебічного інформування населення району про стан з пожежами та забезпечення вимог протипожежної безпеки залучити до висвітлення інформації  сайти органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад та громадську газету «ВІДРОДЖЕННЯ».

 

   

                                                                               Анатолій ІЛЬНІЦЬКИЙ, начальник