Фото без опису

Відділ «Центр надання адміністративних послуг» Брусилівської селищної ради приєднався до шерингу документів з допомогою застосунку ДІЯ та сформував QR-код для шерингу документів в Дії.

 

         Шеринг – це новітній спосіб надання копій цифрових документів. Він збільшив ефективність роботи ЦНАПів і скоротив час на обробку та перевірку документів заявників. Шеринг — це отримання копій цифрових документів підписаних особистим КЕП користувача Дії.

 

Для шерингу документа вам потрібно:

  • Відкрити його у застосунку Дія;
  • Працівник ЦНАПу зісканує сформований Дією штрих-код;
  • Після цього ви надасте дозвіл на його шеринг у застосунку Дія;
  • Цифрова копія документа буде надіслана до інформаційної системи ЦНАПу.

 

Верховною Радою 15 липня цього року прийнятий Закон України “Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг” №1689-ІХ, підписаний Президентом України 6 серпня.

 

Основною метою закону про режим “без паперів” (paperless) є те, що державні органи в Україні не зможуть вимагати у громадян паперові документи, довідки та посвідчення, якщо ця інформація є в державних реєстрах.

Документ (Закон) запроваджує нові терміни, як-от “електронна публічна послуга”, “автоматичний режим надання електронної публічної послуги”, “комплексна електронна публічна послуга”, “система електронної взаємодії електронних ресурсів”, “публічна послуга” та інші, пов’язані з наданням (отриманням) електронних публічних послуг, а також встановлює особливості їх надання.

 

Документ також вносить зміни до Закону “Про адміністративні послуги”, необхідні для врегулювання питань, пов’язаних із наданням публічних послуг в електронній формі.

 

Користувач може поділитися копіями таких документів:

? Біометричні паспорти: ID-картка, закордонний паспорт

? Картка платника податків

? Довідка ВПО

? Свідоцтво про народження дитини

 

Паспорти-книжечки зразка 1994 року та небіометричні закордонні паспорти, видані до 2015 року, не відображаються в Дії.

 

Більше інформації та інструкції з практичного використання можна дізнатися за посиланням: https://paperless.diia.gov.ua/instruction/sering

 

 

 

 

QR-код для шерингу документів в Дії

відділу «Центр надання адміністративних послуг»

Брусилівської селищної ради Житомирського району Житомирської області. Адреса: Житомирська обл., Житомирський р-н, смт Брусилів, вул.Лермонтова, 7.

 

Видано для оформлення адміністративних послуг,

що надає відділ «Центр надання адміністративних послуг»

 

 

 

         Щоб надіслати копії цифрових документів з ДІЇ, відскануйте QR-код сканером в Дії та підтвердіть запит на передачу документів. Сканер QR-кодів знаходиться в правому верхньому куті в розділі Документи в застосунку ДІЯ.

 

Підготовлено відділом «Центр надання

адміністративних послуг Брусилівської

селищної ради з використанням

матеріалів застосунку ДІЯ