Фото без опису Щоденні новини з військового  та  дипломатичного  фронту  витіснили з українського  медіапростору  згадки  про коронавірус  SARSCOV-2  і може здатися, що ми  нарешті подолали  пандемію.

         Проте захворюваність COVID -19   на території громади, як  і в Житомирській області  щотижня продовжує зростати.

         За останній тиждень  зростання відбулось  на 40%, а  по україні на 53,7%. Станом  на кінець вересня  кількість  активних хворих  COVID -19 – 52  особи,  показник  347,4 на 100 000 населення, обласний показник 266,1.

        Випадки  реєструвались в 15- населених  пунктах  громади,  найбільше  випадків  зареєстровано в смт. Брусилів, сс. Морозівка,  Долинівка, Покришів,  Ставище,  Йосипівка.  Найчастіше хворіють  діти 33%, в т.ч. до 1- року 20%.  Серед всіх  захворівших  госпіталізовано 27,4%,  це  хворі з важким перебігом  хвороби.

      Ігнорування  факту, що COVID -19  все ще серед  населення  та менш активне   дотримання  протиепідемічних  правил  може  спричинити     зростання випадків інфікування  корона вірусом  SARSCOV-2,  тому прийдешній  епідсезон 2022-2023 має шанс  стати більш інтенсивнішим, ніж попередній.

       А єдиним рішенням за для  захисту  від важкого  перебігу хвороби є вакцинація. Безпечність  вакцинації, доведено  вже давно.

       Отримати своє щеплення від COVID -19 можна в закладі первинної медичної допомоги, попередньо проконсультуватися  з вашим лікарем.

    Здорові українці пришвидшують  нашу  перемогу  -  кожен на своєму  фронті.

     Захистіть  себе  і близьких,  вакцинуйтесь.   
                                        

 

      Валентина ШУЛЯРЕНКО, завідувач

Брусилівським відділенням