На цьому сьогодні, 31 січня, наголосила перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко під час щотижневого онлайн-брифінгу щодо епідемічної ситуації в області та вакцинації від COVID-19.

 Також вона повідомила, що з середини січня на Житомирщині спостерігається стрімке зростання хворих на коронавірус. Порівнюючи кількість інфікувань за останні два тижні, можна відзначити збільшення підтверджених випадків захворювання у понад 2,7 рази – з 4246 до 11459.

 На тлі суттєвого зростання кількості хворих на коронавірус в області спостерігається також і збільшення випадків госпіталізації. Порівнюючи минулий та позаминулий тиждень, у стаціонарах кількість пацієнтів із підтвердженим діагнозом та підозрою на COVID-19 збільшилася у 1,6 рази – з 513 до 839.

«Загалом у стаціонарах сьогодні лікуються 654 хворі на коронавірус. Кисневу підтримку отримують 376 людей. Під апаратами ШВЛ – 23 хворі», – розповіла Наталія Остапченко.

 Перша заступниця голови Житомирської ОДА також нагадала, що однією з особливостей штаму коронавірусу «Омікрон» є те, що він більше, ніж попередні штами, торкається дітей. Серед усіх госпіталізованих частка дітей становить 10 %. В основному у дітей, які потрапляють до лікарень, фіксують інтоксикацію та температуру 38 °C. Серед усіх випадків інфікування дітей COVID-19 під час останньої хвилі потреба у кисневій підтримці не виникала.

 Наталія Остапченко ще раз наголосила, що тільки вакцинація може вберегти від важкого перебігу коронавірусної хвороби.

«Через стрімке поширення штаму «Омікрону» в небезпеці перебувають люди, які не пройшли принаймні базового курсу вакцинації проти COVID-19. Тому, якщо ви зробили першу дозу вакцини, отримайте і другу дозу, щоб досягти максимального рівня захисту», – додала Наталія Остапченко.

  Станом на 31 січня від COVID-19 у Житомирській області вакциновано 906 046 осіб. Зараз у лікарнях області знаходиться лише 4 % пацієнтів із важким перебігом хвороби, які вакциновані двома дозами від COVID-19.

 Дотримуйтеся рекомендацій МОЗ щодо термінів бустерного щеплення. Бустер – це додатковий захист, якого потребує ваш організм вже сьогодні.

  Станом на 31 січня в Житомирській області бустерну дозу вакцини проти COVID-19 отримали 8 580 жителів.

  Дивіться детальніше у ВІДЕО нижче.

 Нагадаємо, що за минулу добу, 30 січня, у Житомирській області зареєстровано 1 576 нових лабораторно підтверджених та 1 летальний випадок захворювання на коронавірусну інфекцію.