Під головуванням заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка в Офісі Глави держави відбулася щотижнева селекторна нарада за участі голів обласних державних адміністрацій, яка була присвячена питанням готовності лікарень до прийому хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, пришвидшенню вакцинації населення та стану реалізації проектів у межах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

  Як повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, з 257 лікарень, які визначені для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу, 190 відповідають вимогам, що визначені Національною службою здоров’я. Для іншої частини, які є лікарнями другої хвилі, будуть виписані окремі вимоги, щоб з ними швидше уклали контракти. Що ж до дитячих лікарень, то в кожній області визначено по одному такому закладу.

  Зі свого боку Кирило Тимошенко закликав голів ОДА вирішити питання із забезпеченням наявності в лікарнях ліжок з централізованою подачею кисню для госпіталізації дітей, хворих на COVID-19.

  Заступник керівника Офісу Президента наголосив, що йде підготовка до початку комунікаційної кампанії щодо того, що вакцинація проти COVID-19 уже відкрита для всіх категорій населення, а всі центри масової вакцинації працюють сім днів на тиждень. Це відбудеться після ухвалення Міністерством охорони здоров’я рішення про перехід до 5-го етапу вакцинації.

«У нас має бути щонайменше один великий головний центр масової вакцинації в кожному обласному центрі. Крім того, центри масової вакцинації мають бути відкриті в кожному районному центрі та в містах, у яких проживає понад 100 тисяч населення», – зазначив він.

  Кирило Тимошенко також поставив завдання організувати підвезення людей до центрів масової вакцинації у всіх містах, районах та ОТГ. «Тому що треба прискорювати темпи вакцинації», – сказав він.

  Віктор Ляшко додав, що потрібно відкрити всі 3300 кабінетів для щеплення по всій країні, які були визначені, і розподілити вакцини по цих пунктах. Цього тижня керівник МОЗ планує особисто перевірити виконання означеного завдання в кількох областях.

  Щодо стану реалізації програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко нагадав, що у 2021 році має бути завершений 741 об’єкт по всій країні, і наголосив, що стосовно жодного об’єкта терміни здачі змінюватися не будуть. Він поставив завдання пришвидшити стан реалізації на тих об’єктах, де не оголошені чи тривають торги, не підписані договори, не розпочаті будівельно-монтажні роботи.

  Зі свого боку міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час наради нагадав, що Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету зі спрямування 1 млрд грн на ремонтно-реставраційні роботи щодо пам’яток культурної спадщини національного значення, що перебувають у комунальній власності.

  Міністр культури попросив голів ОДА найближчими днями подати до міністерства та Офісу Президента дані щодо максимум двох найбільш пріоритетних об’єктів зі стовідсотковою готовністю проектно-кошторисної документації та експертизою станом на 2021 рік, з актуальною вартістю робіт, матеріалів і послуг, підготувати документи для оголошення тендерів.

  Окремо на нараді Кирило Тимошенко зауважив, що вже на понад 80% готові 28 знакових об’єктів до 30-річчя незалежності у кожному регіоні, але декільком областям потрібно прискорюватися.


Деталі тут: http://zhytomyr-rda.gov.ua/sytuatsiiu-z-hotovnistiu-likaren-pryshvydshennia-vaktsynatsii-ta-realizatsiiu-proektiv-velykoho-budivnytstva-obhovoryly-na-naradi-pid-holovuvanniam-kyryla-tymoshenka/

Фото без опису