Фото без описуДіти-майбутнє нашої держави,  нашої громади, яке формується в сьогоденні. Міжнародний день захисту дітей – яскраве уособлення необхідності дотримання і захисту прав дітей на життя, на свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного і психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці – як необхідних умов для формування гуманного і справедливого суспільства.

 

   У Брусилівській селищній територіальній громаді проживає до 3 000 дітей, з них 778 – у багатодітних сім’ях, 159 – у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах, 81 дитина має інвалідність, а 79 – влаштовані на території ради до будинків сімейного типу, прийомних сімей та взяті під опіку. Безпека і благополуччя кожної дитини є пріоритетом ради. У співпраці з органами державної влади рада усвідомлює свою відповідальність за долю дітей і визнає, що сім’я та сімейні форми виховання є найкращим середовищем для їх життя і розвитку. Задля цього, задля повернення дітей із закладів інституційного догляду в біологічні сім’ї, створення ефективної системи раннього виявлення та підтримки сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, рада буде робити все можливе для розвитку соціальних, освітніх, медичних, інклюзивних послуг, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    День захисту дітей – це не тільки веселе свято для дітей, символ дитячої щирої радості та надії на майбутнє, але і нагадування суспільству про необхідність захисту прав малечі, щоб у майбутньому вони стали гарними батьками і гідними громадянами своєї країни, нашої об’єднаної територіальної громади. Саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля. Тому наше основне завдання – виховати своїх дітей розумними, порядними, добрими, з щедрою та гармонійною душею, впевненими в собі. А ще – прищепити їм палку любов до знань, рідної Батьківщини, мови та культури. 

  Для обдарованих дітей за сприяння служби у справах дітей селищної ради,  організовано дитячий Відкритий онлайн Мікрофон та збір дитячих іграшок, розвиваючих ігор, книжок для дітей дошкільного віку. А 1 червня біля селищного будинку культури буде організовано концертну програму за участю обдарованих дітей, ігри, конкурси, розваги, ну і, звичайно, ж солодощі! Буде цікаво і змістовно!

     Любі діти! нехай роки дитинства будуть яскравими та незабутніми, а в житті кожного обов’язково засяє зірка, що вкаже шлях до щасливого прийдешнього. Зичимо вам якомога більше щирих усмішок, приємних несподіванок долі, веселих та надійних друзів.

   Щастя вам, чистого і мирного неба, сонячних ранків, світлих і неповторних  вражень, здоров’я та удачі на життєвих дорогах!

 

 

Колектив КУ «Центр надання соціальних послуг»