Фото без опису Мінекономіки разом з Мінцифрою та  Державним центром зайнятості дають старт новому експерименту з професійного навчання безробітних інформаційним технологіям. Днями таке рішення ухвалив Уряд. Місто Київ є першим містом, де розпочнеться експеримент. При успішному завершенні, експеримент буде поширений і на інші міста України.

  ІТ-галузь уже не перший рік очолює рейтинги сфер, що мають попит серед працівників та є однією з перспективних, де можна отримувати конкурентну заробітну плату. Тому Мінекономіки продовжує системну роботу щодо зайнятості населення, забезпечення перспективною роботою та гідним матеріальним забезпеченням. Отож, безробітні можуть набути кваліфікацію в IT - сфері та отримати роботу.  На час навчання зберігається виплата допомоги по безробіттю.

  У експерименті беруть участь роботодавці з IT- бізнесу, профільні суб’єкти освітньої діяльності  та зареєстровані безробітні.

  Відбір навчальних закладів буде проводитись за певними критеріями: розташування у межах міста Київ, наявність ліценції на проведення  навчання у сфері консультування з питань інформатизації, або комп'ютерного програмування, відповідна матеріально-технічна база, освітню діяльність проводять не менше 5 років.

  Кандидати для проходження професійного навчання будуть відбиратися із числа безробітних, які зареєстровані у Київському міському центрі зайнятості. Тривалість навчання не більше 6 місяців. Після успішного завершення навчання роботодавець працевлаштовує безробітного щонайменше на один рік із заробітною платою не нижче двох мінімальних заробітних плат.

Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації