18 вересня в Брусилів з’їхалося багато відомих особистостей з усієї України, яким не байдужа доля України, її віковічні культурно-мистецькі традиції та духовні багатства. Батьківщина Івана Огієнка  зустрічала лауреатів премії його імені та численних гостей, які відвідали краєзнавчий музей імені І. Огієнка та побували  в новозбудованому Свято-Воскресенському храмі. Побували гості Брусилівщини біля «огієнківської криниці», а також відвідали місце, де знаходилася батьківська садиба Івана Огієнка та поклали квіти до символічного каменя.  Були покладені  квіти і до пам’ятника одного із засновників премії імені І.Огієнка, нашого земляка Олексія Опанасюка, розташованого біля приміщення дитячої музичної школи.

               25-та ювілейна церемонія вручення премії імені Івана Огієнка відбулася в Брусилівському селищному Будинку культури. Лауреатами цьогорічної премії у п’ятьох номінаціях стали- «Література»- Шкраб’юк Петро Васильович, «Наука»- Скорик Михайло Тихонович, «Освіта»- Микитюк Володимир Ількович, «Мистецтво»- Андрійчук Петро Олександрович, «Громадська, політична та духовна діяльність»- Майборода Вячеслав Михайлович та Купрійчук Василь Михайлович. Брусилівський селищний голова Володимир Габенець подарував всім лауреатам книги Миколи Тимошика і Романа Коваля. До речі, за 25 років лауреатами премії стали вже 147 діячів, які творили і збагачували українську культуру, освіту, науку та духовність. Дана премія є другою в Україні багатогалузевою премією після Шевченківської.

     В зв’язку з карантинними обмеженнями, на жаль, не було під час вручення премії традиційного концерту, не змогли прибути на торжество і численні гості та глядачі. Але всі, хто був на урочистому зібранні в Будинку культури, мали чудову нагоду поспілкуватися з лауреатами премії імені І.Огієнка, сфотографуватися на пам’ять та переглянути виставку робіт майстра народної творчості Аркадія Поліщука.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису                               

 

                   Г.Андреєва, методист СБК