Фото без опису   Брусилівська районна філія Житомирського обласного центру зайнятості долучається до поширення інформації про проєкт  створення Сімейних Молочних Ферм серед  сільського населення області. Проєкт має на меті підтримку малого та середнього  фермерства, виробництво якісної молочної сировини, створення нових робочих місць, соціально - економічний розвиток сільських територій.

   Сімейна Молочна Ферма (СМФ) – це господарство, яке утримує 10-50 корів і з добовим надоєм відповідно 150-750 л молока. Ферми створені за сучасними стандартами з дотриманням всіх технологічних процесів виробництва, для отримання молока з найкращими якісними показниками. ТОВ «УкрМілкІнвест» здійснює технічний та технологічний супровід діяльності сімейних ферм на всіх етапах, від розробки проєкту ферми до підтримки її поточного функціонування. Сімейні молочні ферми  в подальшому стають осередками місцевих кооперативів, які дозволяють організувати збір молока населення із забезпеченням якості та необхідних умов зберігання.

  В реалізації цих важливих завдань, проєкту допомагають цілий ряд партнерів: органи державної влади та місцевого самоврядування, молокопереробні підприємства, проєкти міжнародної технічної допомоги тощо.

   Якщо маєш бажання відкрити сімейну молочну ферму, то знайомся з критеріями відбору за посиланнями: на сайті СМФ:  http://smf.org.ua/,  на каналі в Youtube: «Моя Сімейна Ферма» https://www.youtube.com/channel/UChK1eo1-sROH1rXjrsxhm2w, сторінках в FB: «Сімейні молочні ферми» https://www.facebook.com/simejni.molochni.fermy та: «Кластер Натуральне молоко» https://www.facebook.com/groups/1463746607050168/, або звертайся за інформаційною підтримкою до  Брусилівської районної філії Житомирського обласного центру зайнятості: вул. Лермонтова, 9, тел. : 04162 (3-10-05).

 

Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації