Фото без опису

БРУСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

БРУСИЛІВСЬКОГО РАЙОНУ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

ПРОТОКОЛ

 комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради

06.08.2020 р.                                                                                               № 58

 

Головував: Заступник селищного голови, голова комісії Василь ЗАХАРЧЕНКО

Заступник голови комісії Олександр ДЗЯДЕВИЧ

Протокол вела: -  Тетяна БОРТНІЧУК

Присутні члени комісії: Шуляренко В.П., Хабаза С.В., Михаленко О.В., Овсієнко І.Л., Медведчук В.В., Мазуренко В.В., Шарамко М.П., Тарасюк В.В., Гребенюк М.В., Омельчук І.В.

Запрошені: Шкуратівський В.В., Сильчук С.С.,  Волошенко А.А., Войцехівська І.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про вжиття додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів з метою  запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS - CoV-2 на території Брусилівської селищної ради у зв’язку з  виявленням хворих.

 

Доповідач:   Захарченко В.В. – голова комісії, заступник селищного голови

Приймають участь в обговоренні:

 

Шуляренко В.П. – завідувач Брусилівським відділенням Коростишівського відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України»

 

Тарасюк В.В. – начальник Брусилівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області

 

Хабаза С.В. – головний лікар КНП «Брусилівська лікарня»

 

(Члени комісії одноголосно затвердили порядок денний та регламент роботи засідання).

1. СЛУХАЛИ: Про вжиття додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів з метою  запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS - CoV-2 на території  Брусилівської селищної ради у зв’язку з  виявленням хворих.

Доповідач:  Захарченко В.В. – голова комісії, заступник селищного голови

ВИСТУПИЛИ:

Шуляренко В.П. – завідувач Брусилівським відділенням Коростишівського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України»

 

Тарасюк В.В. – начальник Брусилівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області

 

 Хабаза С.В. – головний лікар КНП «Брусилівська лікарня»

 

Голосували: «за» -13, «проти» - 0, «утримались» - 0.

 

ВИРІШИЛИ: прийняти рішення  комісії з урахуванням пропозицій та зауважень, внесених у ході обговорення

Відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Кодексу цивільного захисту України, постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, від 20 травня 2020 р. № 392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби  COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», на виконання рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, протокол від 31.07.2020р. № 15 та рішення позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій,  Протокол від 05.08.2020р. № 20, враховуючи розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Брусилівської селищної ради Брусилівського району Житомирської області від 03.08.2020 № 3 :

            1.Посилити контроль за дотриманням карантинних обмежувальних заходів на території Брусилівської селищної ради до 20 серпня 2020 року.

        2.Рекомендувати Брусилівському районному відділенню Коростишівського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» (Шуляренко В.П.):

         2.1.Тримати на постійному контролі питання виявлення контактних осіб та вжиття всіх необхідних заходів щодо дотримання ними вимог самоізоляції.

         2.2. Постійно проводити  просвітницьку роботу серед населення по питаннях недопущення розповсюдження  захворюваності.

3. Забезпечити організацію проходження самоізоляції осіб, в чіткій відповідності пунктам 18-36 постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 , спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

4. Рекомендувати Брусилівському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області (Тарасюк В.В.) посилити постійний контроль за роботою ринків, закладів громадського харчування, магазинів та дитячих дошкільних навчальних закладів щодо дотримання карантинних заходів, у разі виявлення порушень надавати пропозиції щодо зупинки діяльності цих об'єктів.

5. Зобов’язати керівників установ, підприємств, організацій, управлінь, відділів та закладів незалежно від форм власності та підпорядкування забезпечити неухильне дотримання протиепідемічних заходів під час роботи. Забезпечити працівників засобами індивідуального захисту, антисептичними (дезінфікуючими) засобами та контролювати постійне їх використання.

6. Рекомендувати Брусилівському відділенню поліції Коростишівського ВП Головного управління Національної поліції в Житомирській області (Бондарчук М.М.) посилити контроль за дотриманням обмежувальних карантинних заходів та забезпечити громадський порядок на території населених пунктів Брусилівської селищної ради, особливо у місцях масового скупчення людей (магазини, ринки, перукарні, салони краси, тощо) та громадському транспорті.

7. Заходи та рішення, затверджені Протоколами комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради від 13.03.2020 № 41, від 17.03.2020 № 42, від 26.03.2020 № 43,  від 06.04.2020 № 44, від 23.04.2020 № 45, від 12.05.2020 № 46, від 22.05.2020 № 47, від 04.06.2020 № 49, від 22.06.2020 № 52 та від 27.07.2020 № 57 вважати чинними з урахуванням змін, прийнятих даним Протоколом.

8. Начальникам відділів: комунальної власності, надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та екології селищної ради (Бортнічук Т.Й.), культури, туризму та засобів масової інформації селищної ради (Філоненко Л.М.) та в.о. старост за територіальною належністю забезпечити постійне  інформування населення про дотримання затверджених карантинних заходів з використанням веб сайтів та інших комунікаційних засобів.

9. Комісії з питань з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради (Захарченко В.В.):

-  направити даний Протокол  до Брусилівської районної державної адміністрації для відповідного  реагування та довести його до виконання керівникам всіх підприємств, установ, організації та закладів не залежно від форм власності.

 

Голова комісії                                                                 Василь ЗАХАРЧЕНКО

 

 

 

Протокол вела                                                                   Тетяна БОРТНІЧУК